Месецът, в който няма нито една ретроградна планета, ще осигури огромен пробив за Овена в областта на комуникацията и установяването на връзки. Има и важни любовни истории, заобикаляне от приятели - време е да промените подхода си към отношенията. Астроложката Юлия Лифанова разказва защо Овните трябва да изяснят личните си планове за бъдещето през февруари... и да не гледат повече назад.

Не поглеждайте назад - през февруари всички планети се движат в директно движение, сякаш ни казват, че миналото се е изчерпало и е време да изразходваме всичките си сили за изграждане на бъдещето. Това не е случайно – през февруари повечето лични планети ще бъдат във Водолей, който отговаря за амбициите, мечтите и плановете за следващата година. Освен всичко това съзвездие е въздушно, а както знаете, въздухът е елемент, който отговаря за яснотата на ума.

Гледайте на живота си без розови очила, без да е необходимо да приспособявате съществуващата реалност към вашите фантазии – колкото по-рационални сте в момента на настоящето, толкова по-щастливи ще бъдете по-късно. Не се заблуждавайте – през февруари всички планети искат животът ви да се развива планомерно и без розови мечти.

Най-важното събитие за месеца ще бъде съвпадът на половите планети Марс и Венера във Водолей, заедно с Плутон. Това предполага, че започва нов цикъл в отношенията за всеки човек, което означава, че се заражда нещо ново в семействата и романтичните съюзи. Например, някой може да има дете, друг ще има любовник, а необвързаните ще изберат своите двама обожатели.

Тъй като Венера е планетата на жените, много от момичетата ще претърпят личностно развитие чрез връзки с двама мъже. Например, някое ще има конфликт с баща си заради съпруга си, друго ще претърпи пробив в отношенията си поради факта, че приятелят ѝ ще ревнува приятелите му и т.н. Сюжетите може да са различни, но фактът, че Венера ще се свърже с две мъжки планети наведнъж - Марс и Плутон - говори за влиянието на силния пол върху разбирането на женската същност.

Що се отнася до Овен, вашата планета Марс ще бъде в сектора ви на кариера и постижения през половината от месеца, което означава, че до 14-ти февруари ще можете да постигнете важна цел в работата, докато не бъдете назначени на нова длъжност на 7 или 8 февруари.

На 17-ти февруари вашият управител се свързва с планетата Венера на партньора ви, което показва началото на нов цикъл в отношенията - и това ще бъде периодът до 2026 г., когато съюзът ви под влиянието на Плутон ще се промени напълно. Например, може да решите да се преместите, да се ожените, да се разведете или може би ще имате дете и това също ще промени връзката ви завинаги. Това не означава, че всички събития ще се случат наведнъж през февруари - периодът на промяна ще продължи дълго време и необратимостта на събитията ще бъде още по-очевидна до декември 2024 г., когато управителят ви Марс преминава в ретро фаза.

Новолунието на 9-ти февруари ще бъде в сектора на приятелите ви, което означава, че може да започнете нов цикъл в отношенията си в екип. Например, ще имате нова група служители или ще започнете да поддържате социални мрежи, които ще ви позволят да се рекламирате професионално. Също така в живота ви може да възникне любовен триъгълник, тъй като към някой от приятелите ви може да пламне страст.

Пълнолунието на 24-ти февруари ще се случи в сектора ви на работа и здраве, което може да ви наложи да посетите лекар и ще получите диагноза. Ще има очевидни промени в работната ви - може да решите да напуснете или някаква ситуация в нея ще се изясни.