През февруари никоя планета няма да бъде ретроградна, което означава, че Вселената благоприятства нашия прогрес и движение напред. Астрологът и таролог Юлия Лифанова разказва защо Козирозите трябва да обърнат внимание на самочувствието си и как това ще повлияе на пристигането на късмета в живота им.

Не поглеждайте назад - през февруари всички планети се движат в директно движение, сякаш ни казват, че миналото се е изчерпало и е време да използваме всичките си сили за изграждане на бъдещето. Това не е случайно – през февруари повечето лични планети ще бъдат във Водолей, който съответства на амбициите, мечтите и плановете за следващата година. Освен това съзвездието е въздушно и отговаря за умствената яснота.

Гледайте на живота си без розови очила, без да е необходимо да приспособявате съществуващата реалност към вашите фантазии – колкото по-рационални сте в момента, толкова по-щастливи ще бъдете по-късно. Не се заблуждавайте – през февруари всички планети искат животът ви да се развива планомерно и без розови мечти.

Най-важното събитие за месеца ще бъде съвпадът на половите планети Марс и Венера във Водолей, заедно с Плутон. Това предполага, че започва нов цикъл в отношенията за всеки човек, което означава, че се заражда нещо ново в семействата и романтичните съюзи. Например, някой може да има дете, друг ще има любовник, а необвързаните ще изберат своите двама обожатели.

Тъй като Венера е планетата на жените, много от тях ще претърпят личностно развитие чрез връзки с двама мъже. Например, някоя ще има конфликт с баща си заради съпруга си, друга ще претърпи разрив в отношенията си поради факта, че приятелят ѝ ще ревнува. Сюжетите може да са различни, но фактът, че Венера ще се свърже с две мъжки планети наведнъж - Марс и Плутон - говори за влиянието на силния пол върху разбирането на женската същност.

Що се отнася до Козирозите, Венера и Марс са във вашия знак до средата на февруари – на първо място това е свързано с връзките с противоположния пол, както и с личната красота. През този период, поради подобряването на външния вид, благодарение на Венера, може да почувствате силно внимание от страна на мъжете, а ако сте мъж, ще искате да спортувате и да тонизирате тялото си. До 15-ти февруари имате чудесен период да преразгледате гардероба си, може би да направите прическата и имиджа си по-привлекателни.

Новолунието на 9-ти февруари ще бъде в паричния ви сектор - може да откриете нов начин на доходи, а също така да видите промени в заплатата си. Като цяло този сектор отговаря за ресурсите, включително енергията. Следователно ще осъзнаете, че вече не искате да се хабите за хора или дейности, които не връщат напълно енергията и самочувствието ви.

До 17-ти февруари Плутон, Марс и Венера се събират в сектора ви на финансите и самочувствието. За мнозина това събитие може да доведе до любовен триъгълник, който да промени начина, по който мислите за взаимоотношенията. Ако сте във връзка и се влюбите в нов човек, ще преосмисляне глобално колко можете да промените в зависимост от това кой човек е наблизо.

Но ако сте в отношения, в които партньорът ви изневерява, то през февруари вероятно ще преосмислите отношението си към себе си. Всичко това ще се случи към края на месеца, но разбирането, че трябва да се отнасяте към себе си по различен начин, ще започне на 17-18-то число. За необвързаните Козирози ситуацията може да доведе до финансови трансформации - ще искате да имате повече пари, подаръци и като цяло да подобрите начина си на живот, но също така ще осъзнаете, че всичко това е силно свързано с темата за личния ви живот.

Пълнолунието на 24-ти февруари ще бъде в сектора ви на образованието, мирогледа и пътуването, а също така съдържа всичко, в което вярвате. Вероятно до тази дата ще изглежда, че сте морално обосновани и ще разберете, че е време да погледнете рационално на събитията през последните шест месеца. Също така около 24-ти февруари може да се наложи да вземете решение, което може да е свързано с образование или пътуване. Освен това на този ден може да ви бъде даден международен документ, диплома или ще купите билети.

Интересното е, че секторът, в който ще има пълнолуние на 24-ти февруари в Дева, отговаря за късмета и защитата на висшите сили – може да имате чувството, че някой ви помага отгоре и насочва ума ви в правилната посока. А след това около вас се формират правилните събития, които като бустер ви движат напред.