През февруари никоя планета няма да бъде ретроградна, което означава, че Вселената благоприятства нашия прогрес и движение напред. Астрологът и таролог Юлия Лифанова разказва защо е време за нови кармични връзки за Лъва - любовта, която ще промени всичко, вече е на прага ви!

Не поглеждайте назад - през февруари всички планети се движат в директно движение, сякаш ни казват, че миналото се е изчерпало и е време да изразходваме всичките си сили за изграждане на бъдещето. Това не е случайно – през февруари повечето лични планети ще бъдат във Водолей, който отговаря за амбициите, мечтите и плановете за следващата година. Освен това съзвездието е въздушно, а както знаете, въздухът е елемент, който отговаря за умствената яснота.

Гледайте на живота си без розови очила, без да е необходимо да приспособявате съществуващата реалност към вашите фантазии – колкото по-рационални сте в момента на настоящето, толкова по-щастливи ще бъдете по-късно. Не се заблуждавайте – през февруари всички планети искат животът ви да се развива планомерно и без розови мечти.

Най-важното събитие за месеца ще бъде съвпадът на половите планети Марс и Венера във Водолей, заедно с Плутон. Това предполага, че започва нов цикъл в отношенията за всеки човек, което означава, че се заражда нещо ново в семействата и романтичните съюзи. Например, някой може да има дете, някой ще има любовник, а необвързаните ще изберат своите двама обожатели.

Тъй като Венера е планетата на жените, много от тях ще претърпят личностно развитие чрез връзки с двама мъже. Например, някоя ще има конфликт с баща си заради съпруга си, друга ще претърпи разрив в отношенията си поради факта, че приятелят ѝ ще ревнува и т.н. Сюжетите може да са различни, но фактът, че Венера ще се свърже с две мъжки планети наведнъж - Марс и Плутон - говори за влиянието на силния пол върху разбирането на женската същност.

Лъвове, вашият управител Слънцето ще влезе в Новолунието на 9-ти февруари заедно с Луната, Меркурий и Плутон в сектора на взаимоотношенията. Ще обсъждате активно промени във връзката си и може да имате активна комуникация с нов мъж в живота си. Това може да е доста властен и сериозен човек, който напълно ще привлече вниманието ви. Същият този аспект обаче може да ви донесе повишаване на популярността, но ще трябва да инвестирате много енергия в реализирането на целите си - стъпка по стъпка ще трябва да формирате нов начин на взаимодействие с другите.

Освен това важен ден, в който ще трябва да промените обичайното си поведение и да се адаптирате към промените в кариерата. 15-ти и 16-ти февруари - това са дните, когато Слънцето ще бъде в квадрат с Луната, Уран и Юпитер. Вероятно ще имате ситуация, в която може да има някои пречки във връзката ви и ще промените плановете си поради това.

На 14-ти февруари Марс, Венера и Плутон се свързват във вашия сектор на отношенията, което ще бъде началото на двугодишен цикъл на пълна трансформация в тях – до 2026 г. вече ще сте в различни реалности, но основата на бъдещето е положени точно на датата на Свети Валентин. Бъдете внимателни към срещите и общуването с мъже - може да се случи нещо много съдбовно.

Пълнолунието на 24-ти февруари се случва в сектора ви на финансите и самочувствието, което може да ви донесе края на някаква ситуация, която се проточва от 15-ти септември. Например, ако тогава сте започнали да печелите пари по нов начин или сте решили да започнете да спестявате, сега ще получите резултата от това решение.

Когато става въпрос за самочувствие, можете да видите колко струвате в очите на другите и колко другите хора ви ценят в живота си. Пълнолунието включва Черната луна, която може да ви донесе изкривяване във възприемането на собствения ви образ, така че си струва да работите върху ограничаващите вярвания. Не забравяйте, че енергията ви е вашият капитал, не се разпилявайте и знайте цената на времето си!