Месецът, в който няма нито една ретроградна планета, а управителят на Телец, Венера, е в съвпад с управителя на сектора на отношенията, ще отвори широко вратите за любовта. Астрологът и четец на карти Таро Юлия Лифанова разказва защо Телецът може да изживее романтика на служебното място и да промени основната си цел в живота поради появата на човек със съдбовно значение в тяхното обкръжение.

Сега не бива да поглеждате назад, защото през февруари всички планети са в право (директно) движение, сякаш ни казват, че миналото се е изчерпало и е време да насочим всичките си сили към изграждане на бъдещето си. Това не е случайно. През февруари повечето лични планети ще бъдат в знака Водолей, който отговаря за амбициите, мечтите и планиране на предстоящата година. Освен това, това съзвездие е въздушно, а както знаете, въздухът е умствен елемент, който отговаря за яснотата на мислите.

Сега е моментът да гледате на живота си като свалите розовите очила, без да е необходимо да приспособявате съществуващата реалност към вашите фантазии. Колкото по-рационален сте в настоящия момент, толкова по-щастлив ще бъдете на по-късен етап. Не се заблуждавайте – през февруари всички планети искат животът ви да се развива систематично и без захаросани мечти или илюзии.

Най-важното събитие за месеца ще бъде съвпадът на мъжката и женската планети, Марс и Венера, във Водолей заедно с Плутон. Това е знак, че започва нов цикъл в отношенията за всеки човек и от своя страна предполага, че се заражда нещо ново в семейните и романтични отношения. Например, някои хора може да узнаят, че очакват дете, други да намерят нов, страстен партньор, а на необвързаните хора може да им се наложи да избират измежду двама свои обожатели.

Тъй като Венера е планетата на жените, много от дамите ще претърпят личностно развитие чрез отношенията си с двама мъже. Например, може да става въпрос за конфликт между дъщеря и баща заради съпруга й, друга възможност е за обрат в отношенията поради факта, че мъжът ще ревнува половинката си и така нататък. Сюжетите може да са различни, но фактът, че Венера ще се свърже с две мъжки планети наведнъж - Марс и Плутон - говори за влиянието на силния пол върху разбирането на женската същност.
Що се отнася до зодия Телец, вашата планета управител Венера ще бъде в знака Козирог до средата на месец февруари, което означава, че ще имате много енергия за академични постижения, както и за работа с международни документи и решаване на съдебни дела. Като цяло Венера благоприятства професионалното ви развитие, както и сферите на рекламата и известността. Например, вие можете бързо да добиете популярност и да получите добри атестати в своята професионална общност. Освен това, ако вие получите предложение да публикувате свой труд или да се занимавате с преподавателска дейност, съгласете се, тъй като това ще ви донесе значителни финансови приходи през 2024 година.

Новолунието на 9 февруари ще премине във вашия кариерен сектор, което означава, че насоките ви, свързани с професионалното ви израстване, може да се променят. Най-вероятно ще си поставите нова цел, в най-широкия смисъл на думата. Това може да е цел, която е свързана с вашето разбиране за света и за същността на вашия живот.

Друго важно събитие ще се случи на 17-ти февруари, когато ще има съвпад между Венера, Плутон и Марс във вашия сектор на съдбата. Това може да доведе до романтика на служебното място и промяна в начина, по който искате да изглежда образа ви в обществото. Например, може да промените професията си драстично – от счетоводител да станете фермер.

Пълнолунието на 25-ти февруари ще протече във вашия сектор на любовта, в който на 15-ти септември миналата година имаше новолуние. От него може да започне нов цикъл, свързан с връзката ви. Ще стане ясно каква ще бъде тази промяна до края на месеца. Ситуацията ще се изясни в няколко насоки – вашият партньор може да ви признае чувствата си, да предложи да преминете на следващ етап в отношенията си или, точно обратното, да решите да се разделите с него. За тези Телци, които планират да си имат бебе, след 24-ти февруари очаквайте период, който може да се превърне в такъв на дългоочаквана бременност.