Хората, които вярват в хороскопите, се доверяват на звездите във всички области на живота си. Независимо дали сте изискано изглеждащи Везни или обичащ експериментите Стрелец, вероятно вече сте изучавали наталната си карта и сте чели повече от една статия за чертите на характера на вашия зодиакален знак и асцендент.

Има жени, които знаят наизуст чертите на характера на представители на различни зодиакални знаци. Но какво знаят за предпочитанията им в козметиката?

Даденият ни от звездите жизнен код е в основата на принципите, по които изграждаме живота си, той ни посочва пътя, по който да вървим. Дали обаче местоположението на небесните тела влияе върху дреболиите от нашето ежедневие, върху ежечасните избори, които ни се налага да правим? Отговорът е: ДА!

„Когато става въпрос за красота, гледам към Венера, планетата, която определя ценностите, вкусовете и естетическите предпочитания на всеки от нас. Венера разкрива нашата чувствителност към модата, както и това, което намираме за привлекателно“, казва астрологът Азиза Кели. Въз основа на това експертите са идентифицирали няколко характеристики в грима, които в по-голяма степен отговарят на индивидуалността на определени зодии.

ОВЕН
Представителите на зодията са с вкус към приключенията, напористи, пламенни, пълни с енергия.

Подходящ грим: лек и минималистичен.
Понеже Овенът е готов на всичко, универсален лек грим за закрито и открито, който остава цял ден, е препоръчителен за него.

ТЕЛЕЦ
Представителите на зодията са с вкус към луксозното, те са пухкави и чувствителни.

Подходящ грим: матово червило и опушени мигли стил бурлеска за драматичен, но свеж външен вид, който излъчва атмосфера от началото на 90-те.

БЛИЗНАЦИ
Представителите на зодията са: игриви и млади, не познават граници.

Грим: За характера на този знак е подходящ синият цвят – не се колебайте да експериментирате с неговите нюанси. Близнаците с кафяви очи могат да експериментират с нюанси на сенките в съответствие с ириса - кафяво, бронзово, бежово ...

РАК
Представителите на зодията са eстествени, спокойни, притежават чиста красота.
Подходящ грим: свежа, хидратирана кожа в контраст с тъмнолилави очи. Не се страхувайте от ефекта на лъскаво мокрото лице.

ЛЪВ
Представителите на зодията са театрални, грандиозни.

Грим: всичко или нищо. Лъвовете трябва да опитат театрална визия, за да погледнат по нов начин на някогашния си аристократичен образ. Използвайте ярък руж.

ДЕВА
Представителите на зодията са винаги добре организирани и събрани.

Подходящ грим: класическо дълготрайно червило. Така винаги заетите Деви ще изглеждат още по-умни, делови и елегантни.

ВЕЗНИ
Представителите на зодията са шик, секси, изтънчени.

Грим: Комбинация от ярки устни и ярък грим за невероятна драма, която не бива да пропускате.

СКОРПИОН
Представителите на зодията са загадъчни, напълно непредсказуеми.

Грим: тъмни акценти върху очите със сенки и очна линия, стилът им прилича на визията на непокорните тийнейджъри.

СТРЕЛЕЦ
Представителите на зодията са искрени, с вкус към приключенията.

Грим: ярък грим, който надхвърля обичайното – блясък, геометрични линии. Не се страхувайте да експериментирате!

КОЗИРОГ
Представителите на зодията са мощни, силни, непоколебими.

Грим: Следвайте вечната класика, но със смел привкус: изящно червило с матово или гланцово покритие. Изберете класическо червено или разширете границите с лилаво и синьо.

ВОДОЛЕЙ
Представителите на зодията са иновативни, еклектични, неземни.

Грим: цветен и метален – можете да използвате креативни сенки или да нанесете червила в ярки цветове.

РИБИ
Представителите на зодията са мечтателни, сюрреалистични.

Грим: Сбъднете фантазиите си. Може да използвате грим с различни цветове, основното е те да изразяват вашето душевно състояние.

И в заключение експертът Мариса Малик дава астрологични съвети за красота, които ще ви помогнат да разберете природата на някои от вашите желания.

• Бъдете отворени за промени в сезона на вашия рожден ден

• Когато вашият сезон дойде и слънцето е във вашия роден знак, използвайте го като основно средство за тестване на вашите желания и нужди за красота.

Следвайте Венера
Когато преживеете завръщането на Венера ( вашата натална Венера съответства на този знак, през който Венера преминава транзит в настоящия момент), очаквайте големи постижения в областта на красотата и стила.