„Игри на волята“ претърпя нов разтърсващ обрат. Рекордьорът на Гинес по плуване в ледени води Радостин Кръстев отпадна в първата елиминационна капитанска битка за сезона.

22-годишният шампион от Сандански се изправи на Арената срещу лидера на Старейшините Благомир Мастагарков. Радостин водеше през цялото време, но Мастагарков обърна играта благодарение на уменията си в подреждането на пъзел.

Моделът от Пловдив получи изкушаващо предложение от водещия Димо Алексиев след победата си. Мастагарков имаше възможност да избере дали да се присъедини към Гладиаторите. Той прие предложението, защото като част от Старейшините е в постоянна изолация. Новото попълнение в племето зарадва червените, особено футболния съдия Крум Апостолов и съюзника му Калоян Митов, чиято коалиция в момента има по-малко членове.

Преминаването на Мастагарков към Гладиаторите ще създаде напрежение между Старейшините. Разменени думи на Арената ще изправят доскорошните съюзници Краси Дунев и Мартин Николов – Елвиса един срещу друг.

От кухнята на шоуто научихме, че съвсем скоро и Мартин Николов – Елвиса ще се присъедини към Гладиаторите, за огромен ужас на Мастагарков. Но в червеното племе всички ще се обърнат срещу бизнесмена и ще го пращат непрекъснато на номинации.