Когато актрисата Джулия Робъртс се ражда преди 55 години в Смирна, една двойка се отзовава и плаща сметката на родителите ѝ в болницата. Това са Мартин Лутър Кинг младши и съпругата му Корета Скот Кинг.

Историята, която не е широко известна, наскоро се появи отново в социалните мрежи. По случай рождения ден на Робъртс на 28 октомври Зара Рахим, която има значителен брой последователи в социалните мрежи, споделя в Туитър видеоклип, в който Робъртс потвърждава историята по време на интервю с телевизионната водеща Гейл Кинг.

"Кой плати сметката за болницата в деня, в който се родихте?", пита Кинг по време на HISTORYTalks, събитие през септември във Вашингтон, организирано от History Channel и A&E Networks.

"Проучването й е много добро!", отговаря привидно изненаданата Робъртс.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ryan Holtz 🇨🇦🇯🇲 (@ryanholtz1)

 

След това Робъртс даде категоричен отговор: "Семейство Кинг плати сметката ми за болницата". "Не моето семейство", отвръща Кинг, уточнявайки, че Робъртс има предвид преподобния Мартин Лутър Кинг-младши и Корета Скот Кинг. "Защо го направиха?"

"Родителите ми не можеха да платят сметката за болницата", казва Робъртс.

Тя обясни, че родителите ѝ - Уолтър и Бети Робъртс - са притежавали театрално училище в Атланта, наречено "Работилница за актьори и писатели", което са приели децата на Кинг да посещават.

"Един ден Корета Скот Кинг се обади на майка ми и я попита дали децата ѝ могат да се включат в школата, защото трудно намирали място, което да приеме децата ѝ", каза Джулия Робъртс. "Майка ми каза: "Разбира се, елате. И така те просто станаха приятели и ни помогнаха да излезем от затруднението.", споделя актрисата.