Ако се чувстваш така, сякаш не можеш да се отърсиш от миналото, сякаш всичко добро е зад теб и сякаш не можеш да разбереш защо си загубила това, което си постигнала, има само една причина.

Добрите връзки не свършват.

Прочети това отново и след това още хиляда пъти.

Не ме интересува колко абсолютно перфектни сте били един за друг. Не ме интересува колко обещания са дадени, колко интимни тайни са споделени, колко време сте прекарали заедно, колко си се доверявала на този човек.
Ако връзката ти е била всичко, което си мислила, че е, нямаше да свърши.
Хората не се отдалечават от добрите отношения.

Отдалечават се, когато нещо не е съвсем наред. Отдръпват се, когато усетят, че не си подхождат. Отдалечават се, когато отрицателното започне да надвишава положителното. Тръгват си, когато нещо друго изглежда така, сякаш би им послужило по-добре.

Знам, че това е трудно за четене, но е по-трудно да не се чете изобщо.

След загубата, умът ни играе малки трикове, тъй като напълно блокира всички лоши части на връзката, така че да не се колебаем да го искаме обратно. В този момент тялото и сърцето ни просто копнеят за този комфорт, безопасност, сигурност и интимност.

Това, което забравяме, са всички късни нощни битки.

Забравяме за всички онези моменти, в които се отпускаме и си мислим: „Наистина ли това е за мен?“

Забравяме за онзи дълбок, малък глас в нас, който непрекъснато ни повтаря, че това не е за нас, колкото и да се опитваме да го игнорираме.

Когато загубим връзка, не е, защото „най-доброто нещо, което ни се е случвало“ ни се отнема. Точно обратното е, дори все още да не можем да го видим по този начин.

А ако наистина е било? Е, тогава ще се върне.

Но не това е въпросът тук.

Въпросът е, че романтизирането на миналото не ти помага, най-малкото. Въпросът е, че скърбиш също толкова за загубата на човек, колкото за загубата на сигурност. Трябва да се откажеш от идеята, която си имала за бъдещето ти. Трябва да прегърнеш несигурността. Трябва да се научиш да метаболизираш интензивен дискомфорт, да се научиш да бъдеш стабилна след разбиване на сърцето ти.

Това са големи, монументални подвизи.

Изискват характер, грация и много постоянство.

И повечето от нас предпочитат да не ги правят изобщо.

Освен че трябва - често така ставаме такива, каквито е трябвало да бъдем. Не когато прекарваме време след последиците от раздялата, просто измисляме как да съберем всичко обратно, но като си представим каква възможност може да ни бъде дадена сега, след като си върнем живота, имаме обратно бъдещето си, получили сме втори шанс.

Това, което губиш, не е загуба.

Това е светът, който ти напомня, че има нещо друго там, дори ако още не можеш да го видиш.

Животът ти напомня, че понякога това, което ни е „отнето“, наистина е това, което трябва да бъде премахнато. Понякога това, което разбива сърцето ни, всъщност разчиства пътя ни.