Зашемети гостите си като поднесеш първо десерта в лицето на този твърде вкусен дип (без яйца и печене!).
Гарантираме, че всички почитатели на сладкото ще останат очаровани от гениалната ти идея да поднесеш сладък дип. Освен това той си подхожда добре както със сладки крекeри, така и със солени.
Съставки:
- 120г безсолно масло на стайна температура
- 230 г крема сирене на стайна температура
- 80 г светлокафява захар
- 1 щипка сол
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 120 г пудра захар
- 180 г парченца шоколад по твой избор
- Сладки или леко солени крекери, по-твърди бисквити също са опция
Инструкции:
- С миксер разбий маслото и крема сиренето, докато не станат пухкави – отнема около 2 минути.
- Намали скоростта на миксера и добави кафявата захар, солта, ваниловия екстракт и пудрата захар. Бъркай, докато напълно се разтворят.
- Сложи парченцата шоколад и разбъркай с лъжицата, за да са разпределени равномерно.
- Сервирай веднага със сладки или солени крекери, бисквити, солети и подобни. Ако направиш дипа предварително, дръж го в хладилника, но когато го сервираш, той трябва да е на стайна температура.
Да ви е сладко!