Всяка жена иска да е неповторима. Особено в специални мигове като новогодишната нощ. Всяка жена иска да бъде най-красива, най-желана и изобщо "най". 

Това е постижимо, но не става, както може би често си мислим, с няколко часа приготовления, безкрайни дефилета пред огледалото и перфектен грим. Самочувствието и осанката на кралица идват отвътре и са въпрос както на дух, така и на избор. Ето пет стъпки за тяхното усъвършенстване:

1. Кралицата пие шампанско, но не се прави на прасе

Празници са и точно сега е моментът да му отпуснем края, поне за една седмица. Всякакви диети, режими и строги правила могат да почакат. Нелепо е да се следват ограничения, когато трудно изобщо ставаш от масата в продължение на дни. Непрекъснато нещо се готви, яде и пие. И все пак новогодишната нощ може би не е моментът, в който да се чудиш как да закопчаеш супер секси роклята си, която преди седмица ти стоеше чудесно. А сега нещо се случва... Какво ли? И ако дали ти се вижда коремчето зависи и от кройката на тоалета ти, то дали си подпийнала повече зависи само от теб.

При всички положения кралицата на новогодишната нощ ходи гордо на два крака, а не лази на четири. Хубаво е да се има предвид.

2. Кралицата е красива, не пластмасова

Външният вид е важен, това е сигурно. Важна е роклята. Да, рокля. Трябва да е рокля. Такава е логиката на празника. Важен е гримът, прическата и всички тези неща, но най-важно е да не седиш като пластмасова кукла, която я е страх да си размаже червилото, докато отпива шампанско, или да си разроши косата, докато танцува.

Колкото и да се изпипани детайлите визуално, най-царствено стоят усмивката и непринуденото поведение, а не замръзналата в пластове грим физиономия. Оглеждането през пет минути също не е демонстрация на особено адекватно поведение. И, моля, нека фон дьо тенът се доближава поне видимо до истинския цвят на кожата на лицето. Така де, никой няма оранжево лице по рождение. Нека да нямаме такова и навръх Нова година.

3. Кралицата се забавлява искрено

Да, усмивката. Никога не съм чувала някой да се е влюбил в нечия обеца или изкуствена мигла. Но винаги се влюбват в усмивката. И неслучайно. Ако не се забавляваш истински, всичко друго губи смисъл, а тронът е зает от някоя „много позитивна“, „весела“ и „комуникативна“ мацка, която не само че не си ти, но дори за първи път виждаш.

Освен това, на всички снимки изглеждаш сякаш някой те е стреснал, на фона на бодрите лица на останалите.

4. Кралицата има всичко, което си пожелае

Намисли си желание. Точно в полунощ. Не трябва да забравяме, че това е посрещане на новата година много повече, отколкото изпращане на старата. Равносметките, милите спомени, осмислянето на постигнатото и случилото се дотук са хубави неща, но най-важното е вглеждането напред и убедеността, че предстои една още по-вълнуваща, красива и добра година.

Когато си с тази нагласа, грееш. А само ако грееш, си истинска кралица. Човешкият опит от много много години насам е доказал, че желанията, намислени точно в полунощ на 31 декември срещу 1 януари, се сбъдват. А ако точно в този момент целуваш някого, то най-вероятно това си си пожелала да се случи преди година. Ето, сбъдват се.

5. Всички обожават кралицата

Подбери хората около себе си. Най-важното нещо. Не може да има празник, ако той не е споделен със специални хора. Дори само един да е този човек, няма значение. Но нека има хубав разговор. Хубаво вино. Хубава храна. Това има смисъл и това дава посока към новите хоризонти. Това изпълва с някаква стойност датата 31 декември. Както и всеки друг ден в годината. И в живота. А не похабената вътрешна енергия в комуникация с кухи личности и хаотичното наливане с алкохол.

Специалните хора те правят специална.

Прекрасно, вълшебно и незабравимо посрещане
на 2015-та година!