Случвало ли ти се е толкова много да загориш тава или тиган, че да се чудиш дали няма да е просто по-лесно да ги изхвърлиш, отколкото да се опиташ да ги изчистиш? Е, днес сме ти приготвили трикче в 4 стъпки, което ще то отърве и от най-упоритите петна. 

Необходими са ти:

оцет
сода за хляб
вода
гъба

Напълни съда с вода в зависимост от дълбочината му. Най-добрият вариант е тя да стига до частта, засегната от загорели остатъци, но все още да остава място, в което содата за хляб да може да си свърши работата.

Добави една чаша оцет и постави съда на котлона, изчакай сместа да заври и махни тигана, когато започнеш да забелязваш промяна в петната. След това махни съда от котлона и добави 2 или 3 лъжички сода за хляб. Изчакай няколко минути, за да подейства добре и след това изсипи получената смес в мивката. 

Изтъркай загорелите места с обикновена гъба, би трябвало да се премахват сравнително лесно. Ако останат места, на които това все още е трудно, ги поръси с още малко суха сода за хляб.

Успех!