Разказваме за модния трик на принцесата на Уелс, който ѝ позволява да запази кралското благородство дори по време на почивката си.

Някои от кралските особи заслужено придобиват статут на модни икони, а следващите поколения подражават на техния начин на обличане. Принцеса Даяна определено оглавява всички подобни списъци, като с право се смята за един от най-добрите източници на вдъхновение. Стилът ѝ продължава да бъде копиран, тъй като повечето й модни похвати никога не излизат от употреба.

Един от триковете на принцесата на Уелс бе неизменното съставяне на пълни комплекти, независимо от това за какви елементи на гардероба става въпрос. Често Даяна можеше да бъде видяна с пола на точки и чорапи на точки, или например с рокля и шапка в един и същи нюанс, или пък панделката на украшението й за глава да бъде от същия материал като сакото й. Тази проста техника дава възможност да се създаде ефектът на цялостностна визия, в което няма място за случайни детайли.

Тя използва същия трик по време на ваканция през лятото на 1997 г., малко преди смъртта си. Тогава принцесата пребивава на яхтата на Доди ал Файед, акустирала на Лазурния бряг. Тогава тя има бански и парео в същия цвят, което създава ефекта на безупречен гардероб на аристократична личност.

Визиите, избрани от Даяна, остават запомнящи се заради актуалните нюанси или щампи, които определено не могат да се нарекат крещящи поради своята елегантност и сдържаност.

Дори и с леопардов комплект Нейно височество успява да придаде на околните своето благородство. И всичко това благодарение на затворения стил на бански от една част и доста дълга непрозрачна пола, които заедно изглеждат почти като рокля. В този вид принцесата почиваше на остров Некер, но и други пъти Даяна е показвала също толкова хармоничен комплект от бански от две части и парео, обединени от красив принт.

Истинско олицетворение на класата!