Една от частите на тялото ни не обича да се сбогува с натрупаните мазнини. Има обаче упражнения, които могат да ви помогнат бързо да влезете във форма, ако предприемете правилния подход.

Ще ви разкажем за основните етапи, през които всеки човек трябва да премине, ако иска да загуби излишните сантиметри от корема си.

Етап № 1. Преразгледайте храненето си

Опитайте се да сведете до минимум количеството захар и въглехидрати в него - заменете безалкохолните напитки с чай, сладките кифли с ядки и плодове, а захарта с мед. Яжте повече зеленчуци и фибри.

Етап № 2. Отървете се от излишните килограми

Бягайте по 30 минути на ден и скоро ще видите положителни промени в тялото си. Ако ви е твърде трудно да го правите в началото, можете да ходите и да бягате. Тичането изгаря 2,5 пъти повече калории от ходенето.

Плувайте поне 30 минути 2-3 пъти седмично. Изберете стила и темпото, които харесвате. Най-важното е да сте в движение, защото всякакви упражнения във вода ви помагат да отслабнете - един час интензивно плуване може да ви помогне да изгорите 500 калории.

Карането на колело е едно от основните упражнения, които можете да правите, ако искате да отслабнете. Правете го 2-3 пъти седмично в комфортно темпо.

Етап № 3. Укрепете корема

Кардио упражненията ще ви помогнат да отслабнете, но няма да направят корема абсолютно плосък. Нуждаете се от комплексен подход, при който можете едновременно да отслабнете и да укрепите мускулите си.

Вакуумът е страхотно упражнение. За да го направите, просто издишайте целия въздух в белите дробове, издърпайте корема към гръбнака си и задръжте дъха си за 15-20 секунди. Повторете това 10 пъти, 3-4 пъти на ден и няколко седмици по-късно ще забележите, че талията ви е станала по-малка.

Планк - просто, но много ефективно упражнение. Правете го 2-3 пъти на ден в продължение на 30 секунди, като постепенно увеличавате продължителността. Освен че изгаря калории и прави корема по-силен, също подобрява позата и облекчава напрежението в гърба.

Етап № 4. Мускулно облекчение

Крънч - тези упражнения ще направят корема и средната част на тялото ви по-здрави и така другите мускулни групи няма да са под напрежение. Опитайте различни видове крънч, за да развиете корема си.

Повдигане на крака. Легнете по гръб и сложете ръце на пода за баланс. Бавно повдигнете краката си 10-15 пъти. Ще започнете да забелязвате напредък само след 30 дни.

Бонус

След тренировка вземете студен душ. Ниските температури не само помагат за намаляване на количеството млечна киселина в тялото, което причинява мускулна болка, но също така изгарят допълнителни калории, като карат тялото да работи повече, за да се затопли.

Кои методи сте използвали, за да загубите излишни сантиметри от талията си?