Много от нас са израснали с дълбокото убеждение, че парите са зло, че е невъзможно да забогатееш честно и че няма достатъчно пари за всички, защото богатството е привилегия на малцина избрани. Съвременните психолози твърдят, че ситуацията е точно обратната и можете да подобрите финансовото си състояние, просто като промените начина си на мислене.

1. Спрете да мразите парите

За да започнете, поставете обикновен ластик за пари на китката си и като го издърпате назад, щракайте ръката си всеки път, когато в главата ви дойде негативна мисъл за пари.

Накажете се, ако забележите раздразнение от успеха на някой друг, ако се хванете в страх да не останете без препитание или ако смятате, че големите пари не са за вас. Тази техника ще развие у вас условен рефлекс и постепенно ще премахне негативните нагласи от подсъзнанието ви.

2. Опитайте се да не се вманиачавате по парите

Просто си кажете, че животът ще ви даде всичко, от което се нуждаете, и се отпуснете. Според закона за привличането парите бягат от онзи, който ги преследва, и обратно, биват привлечени от този, който е вътрешно спокоен. Представете си, че парите няма да дойдат при вас. Не се привързвайте към резултата. В края на краищата, дори ако нищо не се получи, вие ще останете същия човек и няма да упреквате, мразите себе си и самочувствието ви няма да намалее.

3. Визуализирайте себе си като богат човек

Влезте мислено в този образ, доближете се до него и започнете да се държите така, както бихте направили, ако имате много пари. Запомнете правилото: нивото на вашия доход е равно на нивото на вашето достойнство. Дръжте се така, сякаш заслужавате добра заплата и скъпи подаръци. Не се страхувайте да ходите в скъпи ресторанти, магазини, не се отклонявайте от влиятелни хора.

4. Обърнете внимание на това как пазарувате

Избирате ли това, което наистина харесвате, или се опитвате да пестите пари всеки път? Ако вашият избор е последният, едва ли ще успеете да привлечете големи пари в живота си. В края на краищата, всеки път, когато показвате на Вселената, че сте бедни, и тя мълчаливо се съгласява с вас. Не трябва да харчите последното си за маркова чанта, просто започнете да купувате храна и дрехи малко по-скъпи и да посещавате магазини от по-високо ниво. И най-важното, никога не казвайте: „Твърде скъпо е за мен“, „Не мога да си го позволя“.

5. Внушете си, че сте богат човек

За да направите това, използвайте друга полезна техника. Поставете в портфейла си сума, равна на половината от средния ви месечен доход, и отидете да пазарувате с нея. Опитайте скъпи рокли, обувки, разгледайте интериорни предмети, които можете да купите за тази сума, но не купувайте нищо.

Кажете си: да, мога да го купя точно сега, имам достатъчно пари, просто не ги искам. Периодично отваряйте портфейла си, докосвайте парите с ръцете си, сякаш потвърждавате думите си. Правете това упражнение няколко пъти месечно.

6. Действайте

Ако имате идеи как да увеличите доходите си, не чакайте времето край морето, направете стъпки към богатството. Вселената е изобилна и ще ви даде каквото пожелаете, просто трябва да ѝ покажете, че сте сериозни в идеята да забогатеете.

Отговорете на тези въпроси: опитвали ли сте се да спечелите сериозни пари поне веднъж в живота си? Положихте ли достатъчно усилия, за да постигнете целта си, или се отказахте наполовина? Не забравяйте, че не е достатъчно само да мечтаете за пари, трябва да действате. 

7. Създайте своето богатство

Ако се огледате наоколо, бързо ще разберете: „Хората, които "изгарят" на работа, забравяйки за личния си живот, рядко са богати.“ Това означава, че правилото „Колкото повече работиш, толкова повече пари имаш“ не работи. Ако някога сте имали много пари, може би сте забелязали, че са се появили в момент, когато сте били в състояние на щастие и игривост. Ето защо такива пари често се наричат ​​лесни.

Опитайте се да възпроизведете това състояние, като се потопите в радост, любов, станете отворени за всичко ново, отървете се от тревожност и паника. Това състояние ще ви позволи да привлечете всички благословии на света; не напразно казват за богатите хора: „Те имат богатство“. Вдъхнете си, че вашето вътрешно състояние е равно на финансовото ви състояние и парите ще потекат към вас като река.

P.S.
И запомнете петте навика, които „крадат“ парите ви: постоянно недоволство от живота и хленчене; завист и отхвърляне на успеха на други хора; алчност и прекомерно спестяване; жаждата за безплатни неща и желанието да получите всичко за бързо, използвайки другите; страх да имате пари и да предизвикате завистта на другите.