Понякога е трудно да разберем дали някой мъж просто флиртува, без да има нищо сериозно предвид, или наистина е хлътнал. Или пък дали ни възприема просто като приятелка, или като потенциална любима. В такива моменти на помощ идва астрологията, която ни разкрива индивидуалните особености на всеки мъж от зодиака.

Овен

Мъжът Овен обича предизвикателствата и състезанията. Той е малко ревнив и не обича да те вижда около други мъже, затова, ако те харесва, ще те отдели от компанията, за да остане насаме с теб, ще се опитва да се самоизтъкне пред останалите мъже и ще се старае да покаже на останалите, че си негова – например ще те прегърне през раменете, уж небрежно, или ще седи много близо до теб.

Ако не те харесва: Виж дали проявява лошия си нрав пред теб, например да нервничи, да се ядосва или да се оплаква. Ако се интересуваше от теб, щеше да е по-внимателен и щеше да се старае да ти показва само добрите си черти.

Телец

Телците са много чувствени хора и за тях докосването е изключително важно. Ако един мъж Телец флиртува, той ще те докосва – например леко по рамото, по ръцете и т.н. Невинни докосвания, с които да провери дали сте съвместими и дали докосването ти създава тръпка у него. После следват прегръдките, с които става съвсем ясно, че той те харесва.

Ако не те харесва: Телецът е човек, на когото може да се разчита, но ако той не се интересува от теб, е много вероятно от време на време да отменя плановете си с теб или да се държи с теб като с дружка, а не като с потенциална любима.

Близнаци

Близнаците са много социални и чаровни личности, но когато харесват някого, могат да са малко срамежливи. Ако той е влюбен в теб, няма да ти го каже директно, а ще ти прави леки намеци. Например може да ти каже „винаги ми е приятно да съм с теб“, „много ми е забавно с теб“ и т.н. Когато те види, може да те прегърне или да седне много близо до теб.

Ако не те харесва: Ако мъжът Близнаци постоянно се колебае за срещите ви, значи едва ли го интересуваш сериозно. Ако те харесваше, той щеше да подхожда с ентусиазъм към всяко предложение за среща, но ако му е безразлично, започва да се чуди в кой ден да се видите, къде, кога и дали въобще ще може.

Рак

Раците са чувствителни и понякога доста несигурни хора, затова мъжът Рак няма да действа директно, а ще се опита да разбере чувствата ти по един заобиколен начин. Например може да каже „Не съм достатъчно слаб/висок/готин, за да нося подобна блуза/риза/шапка“, в такива моменти той очаква да кажеш „Глупости, много добре ти стои“, за да разбере, че и ти го харесваш (въпреки че ти може и да казваш само от учтивост).

Ако не те харесва: Настроението на Раците много бързо може да се развали, но ако той те харесва, ще се опитва да изглежда весел и приветлив през цялото време. Ако често е намръщен и редовно ти се оплаква, значи те възприема като приятел.

Лъв

Лъвовете са обаятелни и лесно печелят нови приятели. Ако той те харесва, редовно ще ти предлага срещи, защото компанията ти му е приятна. Освен това веднага ще ти стане ясно, че те харесва, защото той е доста арогантен – мисли си, че е най-великият и няма как ти да не го харесваш, затова се държи доста свойски и смята, че вече те е спечелил.

Ако не те харесва: Определено ще разбереш – той просто няма никакво време да се вижда с теб и никога не те търси пръв.

Дева

Девите са работохолици и само една обаятелна жена може да ги накара да забравят за работата. Ако той обича да се размотава с теб (т.е. „да си губи времето“ с несериозни неща), значи наистина те харесва. Комплиментите за характера ти („много си умна“, „много си добра в това“ и т.н.) също показват, че той има сериозни намерения.

Ако не те харесва: Ако се интересува повече от това да отиде на работа навреме или предпочита да работи по някакви негови проекти, вместо да прекарва време с теб, значи не те харесва особено.

Везни

Везните са много социални личности, затова, ако той прекарва много време с теб, не можеш да си сигурна, че той наистина те харесва или просто си поредната му дружка. Ако обаче често излизате само двамата, можеш да си почти сигурна, че той има някакви чувства към теб. На тези срещи той може да флиртува по индиректен начин – ще ти позволи да си вземеш от картофките му, ще сяда близо до теб, ще си намери причина да те докосне и т.н.

Ако не те харесва: Ако не гледа на теб като на потенциална любима, той ще ти предлага да се виждате само в компания. Везните мразят конфронтациите и мъжът от тази зодия ще се чувства неудобно да ти откаже, затова предпочита да сте заобиколени от много хора, за да не вземеш да повдигнеш директно въпроса и да му се наложи да ти обяснява, че не те харесва по този начин, а само като приятелка.

Скорпион

Много е лесно да разбереш дали един Скорпион е влюбен в теб – той винаги те гледа в очите, когато говориш, усмихва ти се сладко, закача се с теб и си търси извинения да те докосне (прегръдки, гъделичкане и т.н.).

Ако не те харесва: Ако не го интересуваш, отново ще ти го заяви доста ясно, макар и не съвсем директно. Например ще говори за други момичета пред теб, за да разбереш, че те възприема просто като приятелка.

Стрелец

Стрелците обичат свободата си и много мразят разни „лепки“. Затова е доста трудно да разбереш дали флиртува с теб. Но ако променя плановете си заради теб, за да се видите, когато ти е удобно, значи има надежда. Хубавото е, че Стрелецът в крайна сметка сам ще ти признае, че те харесва, но може да отнеме малко време.

Ако не те харесва: В такъв случай той няма да се съобразява с теб, а когато все пак се видите, срещите ви няма да бъдат с нищо по-специални, защото ако той те харесваше, щеше да се постарае да блесне пред теб.

Козирог

Козирозите много държат на семейството и обикновено са много сериозни, когато става дума за любов, затова можеш да си сигурна, че мъжът Козирог много скоро ще ти признае, че те харесва. Дотогава наблюдавай държанието му – ако не те поправя и не се държи снизходително към теб – значи те харесва. Като цяло Козирозите са много разсъдливи и обичат да дават съвети на хората, да ги поправят, да ги критикуват, да им разясняват как стоят нещата. Те много добре знаят, че това е досадно за околните, но не могат да се стърпят. Ако обаче той полага допълнителни усилия да бъде възможно най-мил с теб и да не си налага мнението, значи иска да се покаже в по-добра светлина пред теб.

Ако не те харесва: Той ще се държи снизходително и спокойно ще си показва рогата. Ако пък забележи, че ти го харесваш, веднага ще ти каже, че не изпитва същото. Той е много практичен и не иска да губи времето и на двама ви.

Водолей

Водолеите не обичат да показват чувствата си в самото начало, затова не очаквай признание от негова страна. Той ще флиртува почти незабележимо. Например ще се опита да остане насаме с теб и да поведе някой интелектуален и задълбочен разговор (за да прецени дали сте съвместими). Ако те харесва, той няма да се опитва да наложи мнението си, а ще те слуша задълбочено.

Ако не те харесва: Ако не се интересува от теб по този начин, ще иска постоянно да сте в компанията и на други хора, защото ако останете само двамата, на него ще му е доста неловко.

Риби

Не е лесно да разбереш дали мъжът Риби те харесва по този начин, защото Рибите са дружелюбни с всички. Но в същото време са много интуитивни и скоро ще разберат как се чувстваш. Пробвай да пофлиртуваш с него, за да видиш как ще реагира.

Ако не те харесва: Както казахме, Рибите са много дружелюбни с всички, така че отношението му към теб, ако не те харесва по този начин, ще си бъде все същото. Ако обаче ти флиртуваш с него, той или ще откликне, или срамежливо ще смени темата, което е знак, че не иска да нарани чувствата ти.