Продължителната самота или липсата на причина за това толкова дълго отсъствие на партньор в живота им кара много момичета да се замислят за своите недостатъци, или дори да проявят завист към щастливо обвързаните двойки.

Въпреки това ще побързаме да ви избавим от неприятните мисли и ще настроим вашето внимание към нещо по-положителното. Нека да си спомним за любовта към себе си и да поговорим за красотата, привлекателността и характера на жената чрез цитатите на блестящата и легендарна италианска актриса - София Лорен.

За нас тя е истинска икона на стила, обноските и класното поведение. И също така я обичаме, защото тя е невероятна жена с остър ум и интересен поглед върху живота. Лорен е една от първите дами, които не се страхуват да говорят свободно за приемането на себе си.

Предлагаме да си дадете няколко минути почивка и да прочетете нейните най-проницателни и вдъхновяващи цитати:

„Ако тялото ви далеч не е перфектно, а кожата ви не е толкова изчистена, колкото бихте искали, ако сте ниска, това не е болка за умиране. Красотата има различни механизми, тя идва от други източници.”

В ранните си години София имала трудности, тъй като връстниците й критикували външния й вид заради високия й ръст (174 см) и, според тях, прекомерната слабост. Затова и тази по настоящем емблема на женствеността знае какво е да си „грозното патенце“, въпреки че самата актриса никога не се е смятала за такава.

С много свои мисли София Лорен ни убеждава, че само като обичаме себе си, другите също ще ни заобичат.

„Жена, която е твърдо убедена в красотата си, в крайна сметка ще успее да убеди и всички останали в нея.“

„Смята се, че несъвършенствата на лицето трябва да бъдат скрити. Но какви са недостатъците? Много често необичайните характеристики са по-добре подчертани, отколкото скрити.”

„Ако едно момиче е невероятно красиво в младостта си, но е разсеяно и не завършва нищо започнато, красотата му бързо ще изчезне. Ако тя има много скромен външен вид, но силен характер, нейният чар ще нараства с годините.”

„Има извор на младост: вашият ум, вашият талант, креативността, която внасяте в живота си и в живота на хората, които обичате. Когато се научите да пиете от този източник, вие наистина ще победите възрастта.”

Лорен е убедена, че самото значение на думата „красота“ се крие не само във външния вид на един човек, а е важен и неговият вътрешен свят. Никой мъж не може да обича само визията.

Образованието, будният ум, добротата и стремежът към вълнуващ живот правят нашия вътрешен свят специален и привлекателен. Запомнете това.

Всеки съвет от София Лорен за това как да се харесате на един мъж винаги ще бъде уместен, но ние смятаме, че тези твърдения ще помогнат не само при намирането на избраника на сърцето си, но и в ежедневието на всяка една жена като утвърждения и убеждения за себе си в нейната уникалност и ненадминатост.