Много хора се притесняват за килограмите и фигурата си. Най-често проблемът са мазнините в коремната област. Прекаленото им наличие може да доведе и до различни здравословни проблеми.

Ето защо открихме няколко трика, с които да започнете сутринта и да се погрижите за корема си.

1. Не бързайте

Когато бързаме сутрин, се стресираме. Количеството кортизол в организма ни се покачва, а това само предизвиква натрупването на мазнини в коремната област.

2. Малка тренировка

Упражненията са един от най-ефективните начини да свалим килограми, а и ще ни заредят с енергия. Силовата тренировка ще помогне за излишните мазнини.

3. За закуска ви трябват протеини и фибри

Учените са доказали, че консумацията на храни, богати на протеини, помага за намаляването на мазнините в коремната област. Включете месо, риба, яйца и бобови култури в закуската. 

Фибрите също имат позитивен ефект върху тялото. Защо не пробвате малко авокадо или броколи?

4. Вода вместо сок

Сокът сутрин не е много здравословен навик. Той е пълен с подладители, а нямаме нужда от тях, ако искаме да преборим мазнините около корема.

5. Пийте зелен чай 

Чашата кафе изглежда идеалното начало на деня, но е по-добре да я заместите с чай. Нека той е зелен. Той също съдържа кофеин и антиоксиданта епигалокатехин-3-галат (EGCG), за който е доказано, че помага при борбата с мазнините.

6. Пригответе си обяд

Така ще имате контрол върху процеса на готвене и калориите.

7. Спете по-дълго

Проучванията показват, че достатъчното количество сън помага при борбата с килограмите.

8. Вървете пеша и карайте колело до работа

Кардиото е популятен начин за горене на излишни мазнини. По този начин ще сте по-здрави и във форма.