Безспорно една от големите женски драми са космите, които като че ли нарочно се появяват по най-нежеланите места. Ето защо, решихме да ви представим най-добрите начини за премахване на окосмяването от всяка част на вашето тяло.

Косми... обичаме тези на главата си, но мразим онези, които се появяват навсякъде другаде по тялото ни. 
 
Може да прибегнете до лазерна епилация. Този начин за премахване на космите се смята за един от най-ефикасните, предлагащ „трайно обезкосмяване”. Според експертите обаче, той по-скоро може да ви помогне с „намаляване на космите”, което също не е зле. Но една процедура не е достатъчна. Обикновено са необходими 5-6 за отстраняване на 90% от нежеланите косми от краката. Някои косъмчета може да пораснат отново, но по принцип те са по-малко забележими. 
 
Инструментите за епилация днес са 200 пъти по-бързи от тези преди години. Това е огромен напредък в сравнение с електролизата, която унищожава космените фоликули с електрифицирана игла (болезнена, отнемаща време процедура). От друга страна, тя има траен ефект.
 
Не сте ЗА лазерната епилация? Няма проблем. Хвърлете един поглед на тези указания и решете кой начин за обезкосмяване е най-добър за вас!
 
 
За премахване на космите от:
 
Подмишници - най-добър начин: бръснене
 
Бръсненето под душа е най-простият начин да запазите тази зона гладка.
 
Съвет: косъмчетата под мишниците растат във всички посоки, така че обръснете нагоре и надолу.
 
Компромисен вариант: депилатори
 
Депилиращите кремове премахват космите под повърхността на кожата или доколкото могат проникват към фоликулите. Само не забравяйте най-напред да тествате продукта върху малък участък от кожата, за да разберете дали е подходящ за вас.
 
Вежди най-добър начин: професионално оформяне
 
Специалистите съветват дамите да посещават професионалист веднъж или два пъти в годината. През останалото време поддържайте с пинсета.
 
Компромисен вариант: почистете ги сами в къщи с пинсета
 
Оформете веждите, като следвате костта: вземете молив, който ще ви помогне с оформянето. Поставете го успоредно на носа, единият му край да е до външния края на ноздрата, а там, където сочи другият края на молива, трябва да е началото на веждата ви. Сега насочете върха на молива към външния ръб на окото, веждата трябва да завършва там, където моливът се среща с косъмчетата.
 
Пъп, зърна - най-добър начин: почистване с пинсета
 
Заради факта, че тези косми растат по-бавно от онези на краката и подмишниците, повторното им появяване е рядкост.
 
Компромисен вариант: мини-епилатор
 
Много от новите епилатори имат специална мини-глава, която нежно премахва мъха върху кожата – особено от тези малки местенца.
 
Лиценай-добър начин: кола маска
 
Усвояването на лепкавите неща е сложно... но тъй като повечето окосмяване по лицето е лесно за премахване, кола маската тук е най-подходяща и боли по-малко, отколкото на други места. Резултатът се запазва от 3 до 6 седмици. Използвайте гел от алое вера или студен компрес за успокояване на кожата.
 
Компромисен вариант: мини-епилатор (вижте обезкосмяването при пъпа и зърната)
 
Краканай-добър начин: бръснене
 
Специално проучване, проведено наскоро в световен мащаб, показа, че повечето жени използват самобръсначки за краката си, а непрекъснатото усъвършенства на тези „инструменти” ги поставя начело на списъка със средства за обезкосмяване. За да предотвратите порязвания, бръснете в края на вашия душ, защото хладката вода ще е омекотила косъмчетата. Поставете крем за бръснене, гел или лосион и действайте като насочите самобръсначката в посока, противоположна на тази на растежа на космите.
 
Компромисен вариант: кола маска или епилатор
 
Кола маската върши най-добра работа при по-груби косми, с дължина около 6-7 мм. Те порастват отново чак след 4 седмици. При редовно третиране с кола маска, някои жени забелязват, че с времето косъмчетата стават по-бледи и фини. Епилаторът пък хваща дори и много къси косъмчета и ефектът с разреждането и изтъняването на косъмчетата важи и тук.
 
Бикини линия – най-добър начин: професионална кола маска
 
Резултатът трае по-дълго от бръсненето, а следващите процедури болят по-малко от първата. Проблемът тук е повторният растеж. Окосмяването по половите органи е по-грубо и вълнисто от това по останалата част на тялото ни, така че наболите косъмчета са много дразнещи. Заради факта, че тази област е трудна за обезкосмяване, най-добре оставете третирането й с кола маска на професионалистите. Те съветват да не се ползва кола маска при спукани кръвоносни съдове, бенки, екзема, слънчево изгаряне, вени, или при приемане на акутан (лекарство против акне).
 
Компромисен вариант: бръснене
 
Това е и най-бързият начин! Подгответе кожата с ексфолиране с пилинг или кърпа за измиване, за да хванете всички косми и да премахнете дори врасналите. След това намажете с гел от алое вера, за да успокоите кожата си.