Животът под карантина има своите положителни и отрицателни черти. Сега имаме време да подредим дома си, да се видим с близките си и да прочетем всички книги, за които досега не сме имали време.

Но престоя вкъщи може да се отрази на теглото ни. Хапваме по-често от нужното и то в повечето случаи от скука и липса на самодисциплина. Ограниченото движение определено не ни прави услуга и също вреди на фигурата ни.

Все пак има начини да намалим щетите, които престоят у дома ще ни нанесе. Представяме ви 6 трика, с които ще ограничите натрупването на излишни килограми:

Създаване на план за деня

В момента сме объркани от тази нова реалност и седенето пред телевизора по цял ден. Затова е от изключителна важност да създадем хранителен план за деня.

Просто трябва да си определим време за закуска, обяд и вечеря и да ограничим всяко безсмислено хапване между тях.

Освен това е добре да изберем и период от деня, в който да правим упражнения. Те ще поддържат тонуса ни и ще помогнат на емоционалното ни здраве.

Задължителната здравословна диета

Сега наистина трябва да подсилим имунната си система.

Консумацията на ястия, богати на витамини и хранителни вещества, помага на тялото ни да има достатъчно сили, за да се бори с вирусите и настинките.

Освен това, хапването на един плод е полезна алтернатива на опустошаването на цял пакет чипс.

Правилно запасяване с храна

Важно е да знаем какво е добре да купим в по-голямо количество.

Замразените зеленчуци, консервите, пастата и ядките са сред храните, които имат продължителен срок на годност. Няма смисъл да купуваме хляб или пресни плодове и зеленчуци в голямо количество, тъй като ще се развалят по-бързо.

А ако наистина искаме да си купим бисквитки, е по-добре да се придържаме само към един тип. Ако се запасим със седем различни вида, ще изядем много повече от обикновено.

Хранене директно от пакета

Яденето направо от опаковката е перфектен начин за преяждане. Трябва да се опитаме да контролираме порциите.

По-добре е да отсипем малко в купичка. Така по-лесно ще знаем колко сме изяли.

Добре е да избягваме храненето, докато гледаме новините, защото стресът ще увеличи изкуствено апетита ни.

Едно лакомство на ден

Тук можем да въведем правилото 80/20. Храним се здравословно 80% от времето и си позволяваме сладкиш в останалите 20%.

Добре е да има нещо, което да очакваме с нетърпение - пуканки, пълнозърнести гевречета или бисквитки. Просто трябва да се се съсредоточим върху питателната храна през по-голямата част от времето и да приемем калоричната храна като награда за постиженията ни.

Ограничаване на апетита

Освен правилната подредба на храната у дома и съставянето на план, който да спазваме, трябва да се опитаме да ограничим и апетита ни.

За да улесни борбата с излишните килограми, Natural Factors създаде PGX - продукт, който намалява апетита и желанието ни да си похапваме сладки храни и нездравословни снаксове.

PGX е напълно натурален продукт, който ни помага да отслабнем по здравословен начин. Съдържа натурални фибри, в комбинация със средноверижни триглицериди.

Той намалява лошия холестерол, регулира нивата на кръвната захар и понижава гликемичния индекс на храните. 

Като допълнение, PGX ни дава и допълнителна енергия

Да се предпазим от натрупването на излишно тегло вече е по-лесно и по-забавно. По-качественото хапване, по-честото движение и PGX ще ни помогнат да запазим лятната си фигура и ще ни дадат нужната сила да се борим с върлуващите вируси.

Natural Factors предоставя интервю с Яна Данаилова, председател на Сдружението на нутриционистите в България. В него тя разказва как след употребата на PGX неин клиент отслабва с впечатляващите 33 килограма: