Саймън Хезълдейн е международен лектор и автор на бестселърите на българския пазар “Невропродажби” и “Продажби в реалния свят”. На 10 май ще бъде в България за еднодневно обучение на тема преговори.

Здравей, Саймън! Семинарът Преговори на Ринга на 10 май ще бъде третото ти посещение в България. Разкажи малко повече за себе си, за хората, които все още не те познават.

- Аз съм не само брилянтен бизнес автор, но и опитен международен лектор, говорил в повече от тридесет страни на петте континента. Мои клиенти са едни от най-успешните компании в света - Avon Cosmetics, Dell, Dow Chemical Company, Ingram Micro, London Business School, Merseyside Police, Nestle,Olympus, Ray-Ban, Syngenta, Time Warner, Vodafone и др. Живея в Англия със съпругата ми и 22-килограмовото ни куче.

Кое е най-голямото предизвикателство, с което си се сблъсквал в работата си като специалист по преговори и продажби?

- Да започна собствен бизнес по време на рецесия. Трябваше да продавам наистина усилено!

Кои са най-честите причини за провал при преговорите и как може да избегнем това?

- Повечето преговори се провалят заради липса на планиране и лоша подготовка, както и заради слабо представяне в самите преговори.

Има различни техники за преговори - кое работи в света на бизнеса днес?

- Зависи от ситуацията. В някои преговори силовият подход е най-подходящ, докато в други е необходимо да сътрудничите, за да постигнете максимален резултат.

Как да се справяме със силови ходове?

- Като ги разбираме, разпознаваме и не позволяваме да ни влияят психически.

Кой е най-добрият съвет, който си получавал в кариерата си до този момент?

- Всеки ден прави нещо, което те кара да се чувстваш неудобно, за да имаш увереност, че можеш да се справиш и да разшириш кръга на собствените си възможности. След това интервю отивам на обучение как да опитомявам отровни змии. Това със сигурност ще ме накара да се чувствам доста некомфортно!

Какво да очакват хората от семинара ти в София на 10 май?

- Заедно ще преминем през целия път - от началото на преговорите до самия край, когато сделката е сключена и парите са в банковата ви сметка. Ще ви покажа техники, с които да получите надмощие в преговорите, за да сключвате по-доходоносни сделки и да печелите повече пари!

Запазете вашите билети за събитието тук.