За съжаление, никой не може да избегне остаряването. Всеки човек трябва да остарява физически, но можете да изглежда по-млад, като се грижи за кожата си правилно. Да се чувства по-млад, като се храни здравословно и се упражнява редовно. Всичко зависи от нас.

Не рядко се случва обаче, дамите да допускат множество грешки, които ги правят да изглеждат по-възрастни, без да го осъзнават. Пропускането на хранения, нездравословната храна, недостатъчното количество и качество на съня и малкото вода са само част от тях. Ако и на теб се случва да допускаш част от всички тези грешки, явно е време да преразгледаш начина си на живот и да следваш тези седем правила, за да изглеждаш по-млада за по-дълго време.

1. Как да се отървеш от лошите навици

Пушенето и пиенето може да ти помогне да се чувстваш добре, но тези навици никога не ще ти помогнат да изглеждаш по-млада. Многобройни проучвания показват, че тютюнопушенето е една от основните причини за преждевременно стареене. Ако пушиш всеки ден и пиеш много алкохол, трябва да бъдеш готова да се изправиш пред дехидратацията, преждевременните бръчки, загубата на колаген, еластичността и зачервяването на кожата. Отърви се от навиците, които състаряват кожата ти по-бързо. Бъди сигурна, че както тя, така и тялото ти ще ти се отблагодарят като направят така, че да изглеждаш неотразима за по-дълго време!

2. Обърни внимание на шията, раменете и ръцете

Лицето ти може да изглежда по-младо от възрастта си, но имай предвид, че врата, раменете и ръцете незабавно разкриват истинската си възраст. За това е от решаващо значение, за да се погрижиш за тези части от тялото си всеки ден, за да се предотврати преждевременното им стареене. Хидратирай врата, раменете и ръцете си преди сън и използвай слънцезащитен крем през деня.

3. Намали излагането на слънце

Не казваме, че трябва да избягваш слънцето напълно. Просто се опитай да прекарваш по-малко време на слънце всеки ден, за да получиш витамин D. Въпреки това, не стой твърде много време на слънце, тъй като е вредно за кожата ти и би могло да доведе до бръчки, преждевременно стареене и дори рак на кожата. Използвай слънцезащитен крем с висок SPF фактор, преди да напуснеш дома си и го приложи отново през деня, ако е необходимо. Не забравяй да използваш слънцезащитен крем дори и в облачни и дъждовни дни.

4. Не пипай лицето си

Дръж ръцете си далеч от лицето и врата, за да избегнеш появата на неприятно акне и преждевременно стареене. Не търкай очите си и не драскай носа. Кожата около очите е много деликатна и когато не я докосваш ти я предпазваш от признаците на стареене. Когато нанасяш крема си за очи, го прави нежно, чрез леко потупване, а не с интензивно втриване в кожата ти.

5. Измивай лицето си два пъти на ден

Понякога си прекалено сънлива да измиеш лицето си сутрин и твърде уморена, за да премахнеш грима преди сън. Това е един от най-лошите навици, които водят до преждевременно стареене. Отнема само няколко минути, за да измиеш лицето си, така че не си намирай извинения, за да избегнеш тази наложителна ежедневна процедура. Не само, че ще предотвратиш преждевременните бръчки, но ще можеш и да предотвратиш появата на акне.

6. Спи достатъчно

Това дали спиш повече от 8 часа или по-малко от 6 часа, може да предизвика неприятно лющене и повече вреда, отколкото полза за теб. Твоето тяло се нуждае от поне 7-8 часа сън, за да се възстанови напълно. Едно от най-важните правила, които да следваш, за да се избегнат преждевременните бръчки, е да получиш 8 часа сън и да си лягаш не по-късно от 23:00. Когато легнеш по-късно от полунощ и спиш по-малко от 8 часа, сама ще може да видиш преждевременните си бръчки и линии на лицето. Работата е там, че най-регенеративния сън е между 22:00 и 2 часа сутринта. Въпреки че е трудно да си лягаш в точно определен час, поне опитай това да бъде най-късно до 23:00 часа. Друго важно нещо, което трябва да избягваш по време на сън, е да спиш на страни върху лицето си. За да избегнеш преждевременното появяване на бръчки е най-добре да спиш по гръб.

7. Насърчаване на твоя антиоксидантен прием

Увери се, че приемаш много богати на антиоксиданти храни в ежедневната си диета. Антиоксидантите помагат да се бориш със свободните радикали, които увреждат кожата и предотвратяват преждевременното появяване на бръчки. Някои от най-добрите богати на антиоксиданти храни са плодовете, боба, черния шоколад, ябълките, морковите червеното грозде, орехите и сините сливи.

Не е лесно да избегнеш преждевременното стареене на кожата си. Някои момичета трябва да се справят с бръчките и фините линии на 20 години и това е така, защото имат придобити лоши навици и лоша грижа за кожата. Но може да опиташ, като започнеш да ядеш повече плодове и зеленчуци, пиеш достатъчно вода, спиш достатъчно и намалиш стреса около себе си, за да останеш млада за по-дълго. Тези седем правила могат да ти помогнат да изглеждаш по-млада, дори в своите 50 години. А какви са твоите тайни на младолика кожа? Сподели ги с нас.