Слънце, вятър, студ и дъжд - времето винаги ни поднася най-големите изненади. И макар да смятаме, че подходящото облекло е ключово, за да се изправим пред природните стихии, често забравяме, че най-потърпевша от капризите на времето е кожата на лицето.

Признавам, че аз също спадам към категорията жени, които понякога пренебрегват грижата за кожата с тайната надежда, че тя винаги ще изглежда млада и свежа. Но истината е, че всеки сезон оставя своя отпечатък върху лицето, когато не полагам правилни грижи. 

Кожата на лицето ми е суха, което означава, че не само през зимата, но и през преходните сезони като пролетта, фините линии стават по видими и неприятното усещане за "дърпане" при всяка усмивка е ежедневие. Ето защо си поставих за цел да проуча какви са начините да дам на кожата си така жадуваната влага, която ще промени вида ѝ.

Разбира се, всички знаем, че най-важната стъпка всяка сутрин и вечер е хидратацията. Именно тя успокоява кожата, спомага за заличаването на фините линии и придава сияен вид. И аз, като много други жени, мислех, че за да бъде хидратирана кожата ми, тя се нуждае просто от хидратиращ крем, но се оказа, че той съвсем не е достатъчен.

След още по-щателно проучване разбрах, че кожата се нуждае не просто от хидратация, но и от специален хидратант, който се нанася преди стандартната грижа. Така открих новото попълнение в семейството на Eucerin -  Hyaluron-Filler Ултралек хидратиращ гел.

За никого не е тайна, че хиалуронът играе основна роля за гладката и красива кожа. Но с годините количествата му в организма намаляват, което е и причина за появата на фини линии, а по-късно и на бръчки. И когато разбрах, че Юсерин ще лансират продукт, който дава на кожата хидратацията, която ще  възвърне блясъка и ще я направи гладки, реших, че трябва да се сдобия с него.

При първия ми досег с хидратанта останах приятно изненадана от здравата опаковка и от наличието на помпичка, която гарантира, че продуктът ще бъде защитен от всички външни влияния. Реших, че той веднага ще стане част от сутрешната и вечерната ми грижа, за да проверя дали наистина ще даде на кожата ми "рестарта", от който тя се нуждаеше. 

Ултралекият хидратиращ гел съдържа 11 ценни съставки за кожата, от които хиалурон и глицерин, които са основните "виновници" за дълбоко хидратиране.

Започнах да нанасям ултралекият гел всяка сутрин и вечер на почистено лице, а след това продължавах с добре познатите ми кремове за лице и за очи. Тъй като продуктът е с много лека гел консистенция, попиваше веднага в кожата и нямаше нужда да изчаквам, за да продължа с останалата грижа. Бях особено щастлива от този факт сутрин, когато вечно бързам и нанасянето на грим отнема повече време. Всъщност още първите дни забелязах, че фон дьо тенът ми изглежда доста по-добре дори след цял ден тичане по задачи. 

Хидратантът се предлага в опаковка от 30 мл, които обаче се оказаха напълно достатъчни, тъй като е необходимo количество колкото грахово зърно за цялото лице. 

Резултатите не закъсняха и състоянието на кожата ми се промени. Фините линии около устата станаха незабележими, а добре познатото "опъване" на сухата кожа просто изчезна. 

Хидратиращият гел на Eucerin ми доказа, че правилната грижа за кожата не изисква време или прекалено много средства. Най-важното е да откриеш правилния продукт.