Ако сте запленени от астрологията, навярно освен зодията си знаете точния си час на раждане, за да получавате винаги актуален хороскоп. Малцина от нас обаче обръщат внимание на деня от седмицата, в който сме се появили на бял свят. Той носи специфична вибрация, с която може да определим силните и слабите си страни. Ако сте готови да надникнете в тях, прочетете надолу.

Понеделник

Управляващите планети на този ден са две – Луна и Нептун. Това прави родените в понеделник някак променливи. Сякаш никога не сте напълно спокойни и лесно минавате от едно състояние в друго.
Ако сте родени в понеделник притежават силна интуиция, неподозирана чувствителност и ярко въображение. За вас реалността започва не от това, което виждат очите, а от сърцето. Емоциите ви са вашия барометър за успехи. За това никога няма да се насочите към високоплатена служба, която не ви носи радост. Парите идват при вас с лекота, но за вас те никак не са първостепенни.

Вие сте харизматични, впечатлителни и невероятно общителни, затова имате много познати и приятели. Имате две генерални възможности за реализация – сценичното изкуство и публиката или миналото. Можете да постигнете огромни успехи ако станете журналист, ТВ водещ, актьор. Големи успехи можете да имате, ако изследвате миналото като историк, археолог, реставратор дори търговец на антики.

Вторник

Вие сте повлияни от Марс и неговата мощна огнена енергия. За вас няма невъзможни неща, а само временни затруднения. Обичате предизвикателствата и често сами ги търсите. Понякога това ви прави безразсъдни.

Марс ви дава жизненост, сила, храброст, хъс и ентусиазъм за работа, за успехи и за победи. Не се боите да поемате отговорност и да влизате в рискови ситуации, защото точно те ви осигуряват най-големи възможности за лична изява. Вие не обичате професии, в които не може да изразите индивидуалността си. Вие сте вълк единак в работата и искате да знаете точно колко от успеха ви е ваш. За това и често ви обвиняват, че не сте екипен играч. Но кой може да ви се сърди, че не искате вашият труд да се слее с този на останалите и непрекъснато да ги дърпате напред.

От вас може да излезе високо квалифициран учен, изобретател, спортен шампион, военен офицер или полицай.

Сряда

Сряда е ден, който се управлява от планетата Меркурий. Ако търсите човек, с който ще ви е интересна всяка минута – то родените в сряда са точно такива. Меркурий се свързват със словесни изяви, изкуства, но също така с аналитични разсъждения и математически качества.

Родените в сряда са надарени с чувство за хумор, общителност и артистизъм. Буквално са като хамелеони в обществото. Учат се бързо и за тях няма загадки.

Могат да се изявят както като учители в детската градина, така и като университетски преподаватели. Но това е само част от картината – в действителност от тях може да изгрее филмова звезда, музикален талант, журналист или водещ. Професия, в която са особено силни, е адвокатската. В нея ги привлича именно възможността да дебатират до пълно постигане на целите си.

Родените в сряда имат склонност към точните науки и математиката. Те са талантливи програмисти, математици, икономисти или банкери.

Четвъртък

Този ден е под властта на Юпитер – планетата на водачеството и лидерството. Юпитеровите хора обичат парите и се насочват към професии, които винаги им носят достатъчно доход.

Ако сте родени в четвъртък, вие не обичате да имате началници, които да стоят на главата ви, а предпочитате да работите самостоятелно или вие да бъдете шефа. В кръвта ви е да управлявате хора, ресурси и да се справяте с отговорни задачи.

Юпитер ви дава възможности за голям избор сред професии, свързани както с математика, така също с изкуства, философия, биология, химия или физика, астрономия. Имате афинитет към строителство и архитектура.

Петък

Петък е ден на Венера, на любовта и на красотата. За това и вие вероятно изпъквате сред останалите с много високи естетични претенции. Не можете да се примирявате с нищо, което не е красиво и хармонично.

За вас любовта и красотата са неизменни ценности. Никога не бихте се примирили с нещо, което не ви изглежда редно или хармонично. За това и приятелите ви ви познават като принципен човек.

Вашият живот ще бъде свързан задължително пряко или косвено с изкуство. Това не означава, че ще сте непременно художник, архитект или дизайнер. Може да сте цветар или бояджия, но винаги ще влагате късче красота около себе си.

Бихте имали успехи като прокурор, съдия или адвокат, социален работник, психолог, защото смисълът на любовта е в хуманността – да помагаш на другите, да се грижиш за тяхното спокойствие и сигурност.

Събота

Денят под влиянието на Сатурн. За това и навярно на пръв поглед родените в събота изглеждат студени, недостъпни и резервирани хора. Те не обичат да говорят за своите чувства и също така контролират безпогрешно своите емоции. Това обаче не означава, че са безсърдечни. Дори напротив. Под студената им обвивка ври и кипи от емоции и само смейте да ги нараните или обидите.

Родените в събота са много злопаметни, но и великодушни, ако им поискате прошка. Те са романтици и страстни натури. Обичат да са независими и се стремят към това на всяка цена. Понякога в тази битка нараняват близки и приятели, които се опитват да са им в помощ.

Съботните хора рано влизат в живота и това ги води до бързи успехи. Сред младите богаташи, спечелили милионите си сами, най-много са тези, родени в събота. Тяхното поле за реализация е свързано с икономика и пари. От тях стават кадърни касиери, счетоводители, банкери. Немалка част от родените в събота притежават широк мироглед, затова могат да се изявят като политици, съветници или големи предприемачи.

Неделя

Неделя се управлява от две планети – Слънцето и от Уран, които се свързват както с амбициите, така и с високите изисквания. Родените в този ден са именно такива – завършени перфекционисти до най-малката подробност. За тях всяка започната задача трябва да се изпълни по-идеалния начин. Другото е компромис – нещо, което не обичат да правят.

Напук на всички закачки, родените в неделя не са мързеливи. Почти всички, родени в неделя успяват да направят кариера и да достигнат до най-високи нива в йерархията. Това се дължи на огромната им почти спартанска дисциплина.