Всеки зодиакален знак си има свой характер и затова има различна роля в приятелския му кръг. Ти ли си душата на компанията, която не спира да ръси шеги? Или може би си отговорната, на която винаги може да се разчита? Или пък вятърничавата мечтателка? За да разбереш, просто чети по-надолу:

Овен

Новаторката

Ти си тази, която налага новите тенденции, защото обичаш да пробваш нови и различни неща, независимо дали става дума за нова прическа, нов стил на обличане или нов бар. Затова ти си позната и като инициаторката – когато на приятелите ти им е скучно, ти си готова да дадеш поредната щура идея, с която купонът може да започне.

Овните са родени за лидери, затова се чувстваш много добре в тази своя роля. Освен това винаги излъчваш увереност и безстрашност, така че приятелите ти с радост позволяват да ги ръководиш.

Телец

Настойчивата

Ти си позната като настойчивата и амбициозна приятелка, която никога не се отказва от целите си, независимо че животът я затрупва с предизвикателства. Ти си като Жената чудо, която винаги се изправя и е готова за нова битка.

Ти подтикваш приятелите си да вървят напред, вместо вечно да отлагат мечтите си, но не го правиш със заповеднически тон, а мило и нежно, с мъдри съвети и търпеливост. Приятелите ти понякога ти се дразнят, но истината е, че им харесва да бъдеш техният мотиватор.

Близнаци

Най-добрата приятелка

Теб определяме като най-добрата приятелка, защото всеки си мечтае да има приятелка като теб. Ти си чистосърдечна, забавна и чаровна, лесно се сприятеляваш и караш всеки да се чувства специален.

Ти самата имаш 10-15 най-добри приятели и всеки от тях знае, че може да разчита на теб.

Рак

Майката

Доста често се държиш като майката на групата, винаги разсъдлива и мъдра, но не си мисли, че го казваме с лошо. Не, ти не си досадната приятелка, която иска да командва всички, просто си много загрижена и се стараеш на всеки да му е приятно, затова според нас си една от най-добрите приятелки в зодиака.

Също като истинска майка, твоята грижа и любов остава дълбок отпечатък върху приятелите ти и те продължават да те обичат и ценят, дори и да не сте се виждали от много дълго време.

Лъв

Душата на компанията

Едва ли ще изненадаме някого, ако те наречем душата на компанията и купонджийката. Ти си винаги в центъра на вниманието, обичаш партитата и щурите вечери. В същото време не забравяш и приятелите си - ако ще танцуваш на масата, предпочиташ най-добрата ти приятелка да е до теб и двете заедно да оберете овациите.

Не трябва да забравяме, че си и добър лидер, който умее да мотивира приятелите си и да ги разведрява, когато е необходимо.

Дева

Перфектната приятелка

Ти си перфектната приятелка и не, нямаме предвид перфекционистката, въпреки че ти си знаеш, че си такава. Перфекционизмът ти се проявява в личния ти живот, а когато си сред приятели, искаш всички да се забавляват и да се чувстват комфортно. Какво те прави толкова перфектна? Сборът от множество прекрасни качества! Ти си винаги готова да помогнеш, състрадателна, отзивчива и грижовна си. Освен това си чудесен събеседник и умееш да слушаш, така че приятелите винаги те търсят, когато имат нужда да изплачат болката си.

Везни

Общителната

Ти си тази, която постоянно се запознава с нови хора и приветства новите членове на компанията с отворени обятия. Не е нетипично за теб да заговаряш непознати и след няколко минути да осъзнаеш, че точно този човек е липсващото парче от вашия приятелски пъзел.

Около теб никога не е скучно, защото ти си всестранно развита личност с множество интереси. Освен това искаш да живееш на пълни обороти, не ти е интересно да стоиш отстрани и да наблюдаваш, ти искаш да си в центъра на събитията.

Скорпион

Закрилницата

Лоялна до мозъка на костите, ти си готова да накараш всеки да съжалява, ако е наранил твоя приятелка. Винаги си насреща, когато някой има нужда от теб, защото за теб приятелите са второ семейство – ти винаги ще ги защитиш, но очакваш същото в замяна.

На теб винаги може да се разчита и никога не би издала чужда тайна, а приятелите знаят, че в твое лице са открили истинско съкровище.

Стрелец

Оптимистката

Ти си тази, която винаги гледа от светлата страна на нещата и за която чашата е винаги наполовина пълна. Ти си готова да поемаш рискове и да се впускаш в нови предизвикателства, вярвайки в успеха. Имаш големи мечти и си сигурна, че всичко е възможно.

Благодарение на тези твои качества ти умееш да вдъхновяваш и приятелите си. Те понякога не разбират рискованите ти планове, но не те съдят, защото тайно им се иска да живеят твоя вълнуващ живот.

Козирог

Лидерката

Сигурни сме, че вече си отгатнала, че ти си лидерката в групата, онази, която командва всички останали. Ти имаш много силна воля и можеш да отстояваш мнението си, винаги ти си тази, която събира компанията, която организира срещите и казва какво ще се прави, защото все някой трябва да свърши тежката работа. И нека си кажем честно – няма друг, който би се справил по-добре от теб, защото ти винаги изпипваш нещата до най-малкия детайл, така че на всички да им е приятно и удобно.

Изглеждаш малко студена отвън, но истината е, че ти си изключително пламенна натура, която иска останалите да я приемат сериозно. Някак си от вътре ти идва да ръководиш останалите, защото обикновено си най-зрялата, отговорна и мъдра част от колектива. Освен това винаги си готова да помогнеш и мразиш драмите, което те прави вярна и надеждна приятелка.

Водолей

Вдъхновителката

Ти умееш да предизвикваш революции! Ти си тази, която вдъхва увереност на приятелите си и ги мотивира да следват мечтите си. По принцип се разбираш с всички, но предпочиташ да общуваш с хора, които не се страхуват да поемат рискове и да експериментират.

Мразиш скуката и еднообразието и затова обожаваш да пробваш нови неща, така че около теб винаги е забавно. Нерядко убеждаваш приятелите си да се впуснат в някое предизвикателство или да опитат нещо ново, което в началото звучи като ужасна идея, но от такива моменти винаги се раждат най-добрите истории.

Риби

Четящата мисли

Ти познаваш приятелите си толкова добре, че все едно умееш да четеш мислите им. Можеш да предвидиш какво ще кажат и какво ще направят. Много по-мъдра си от повечето хора и затова приятелите често те търсят за съвет, все едно си истинско гуру или Йода. Тъй като имаш чувствителна и състрадателна природа, винаги знаеш как да им помогнеш и как да ги накараш да се почувстват по-добре.

Притежаваш богато въображение и обичаш да радваш хората по най-различни креативни и мили начини. Ти излъчваш светлина и топлина, която привлича хората и ги кара да се чувстват спокойни в твоята компания.