Нашият характер може да си проличи и в някои дребни действия – как оправяме леглото, как изглежда работното ни бюро или какво правим преди лягане. Затова не е изненадващо, че характерът ни може да си проличи и в стила на годежния пръстен, който ни харесва. Защото годежният пръстен не е обикновено бижу, той е символ на единство и спомен за цял живот. Самата форма на избрания пръстен също може да разкрие много за връзката ви.

Днес ви представяме малко интересна научна информация, както и нашите собствени предположения какво означава формата на пръстена ви.

Вижте дали сме познали!

1. Класически кръгъл камък

Такъв годежен пръстен имат: Емили Блънт, Мила Кунис, Ейми Адамс

Кръглата форма на камъка е традиционна и вечно на мода. Тя е идеална за по-консервативните двойки, а изборът на този камък показва, че сте много верни и отдадени един на друг.

2. Изумруд

Такъв годежен пръстен имат: Дженифър Лопез, Амал Клуни, Лиз Тейлър, Грейс Кели, Елизабет Тейлър, Бионсе, Анджелина Джоли

Друга класическа форма е „изумруд“ (да не се бърка с камъка). Такъв пръстен говори за елегантност, нежност и внимание към детайла. Двойки, които изберат такъв тип камък, обичат да се глезят и да се забавляват. Те не се страхуват да похарчат и малко повече пари, ако с това ще зарадват другия.

3. Принцеса

Такъв годежен пръстен имат: Кейт Босуърт, Хилари Дъф

Пръстенът от тип „Принцеса“ (или познат още като „Принцес“) има по-остри ръбове и по-геометрична форма. От името му си личи, че която дама го носи тя ще бъде доста глезена – като същинска принцеса. Такъв пръстен показва, че бъдещият младоженец е много грижовен, романтичен и внимателен. Той би направил всичко за любимата си. От друга страна, модерният дизайн привлича и много жени, които обичат модата и държат много на външния си вид.

4. Круша

Такъв годежен пръстен имат: Джесика Симпсън, Виктория Бекъм, Катрин Хейгъл, принцеса Шарлен от Монако

Камъкът на такъв пръстен има форма на капка, която визуално издължава пръстите. Формата е сравнително непопулярна, защото хората, които го избират, обичат да намират своя път в живота. Те не се ръководят от това какво им казват другите и определено не искат да се носят по течението. Онези, които изберат такава форма, са малко ексцентрични и индивидуалисти. Те обичат да изпъкват и имат много високи стандарти.

5. Маркиз

Такъв годежен пръстен имат: Катрин Зита-Джоунс, Ашли Симпсън, Порша де Роси

Формата на този пръстен прилича на малка лодка – овална с два заострени края, което придава оригинален вид на камъка. Такъв пръстен говори за креативна двойка, която обича лукса и има собствен стил. Вероятно обичате да живеете на пълни обороти и просто да се наслаждавате на живота.

6. Сърце

Такъв годежен пръстен имат: Лейди Гага, Гуен Стефани, Ники Минаж

Тази необичайна форма на камъка изглежда много нежно и романтично. Двойки, които изберат този пръстен, определено са романтици, които не се боят да показват любовта си. И двамата сте сантиментални, чувствителни и много грижовни.

7. Възглавница / Бъчва

Такъв годежен пръстен имат: Ким Кардашиян, София Вергара, Бар Рафаели

Името на формата не е много привлекателно, но формата на диаманта определено е прекрасна. Заоблената форма на краищата му придава деликатност и женственост, в същото време такава форма е изключително популярна от векове. Такъв пръстен говори за това, че дамата е елегантна, стилна, женствена. Тя обича да бъде забелязвана. Мъжът до нея със сигурност я оценява.

8. Овал

Такъв годежен пръстен имат: Дженифър Анистън, Кейт Мидълтън, Блейк Лайвли, Миранда Кер, Кристина Агилера

Овалните камъни приличат на маркиза, но без заострените краища. Такава форма навлиза през 50-те години на миналия век и досега остава много популярна. Двойката, която се спре на такава форма, е модерна и стилна, но без сляпо да се ръководи от тенденциите. В същото време те държат на традициите и здравите семейни ценности, но подплатени с малко модерни разбирания.

9. Радиант

Такъв годежен пръстен имат: Дрю Баримор, Меган Фокс

В този пръстен има повече блясък от тези с изумрудена форма заради специфичния начин, по който е оформен камъкът. Формата не е много популярна, затова изборът ѝ говори за двойка, която обича да е в центъра на вниманието. Най-вероятно сте много общителни и лесно завързвате нови приятелства.

10. Ашер

Такъв годежен пръстен имат: Джесика Алба, Кейт Хъдсън, Зоуи Дешанел, Ашли Симпсън

Тази интересна форма придава известен ретро блясък на годежния пръстен. Такъв камък е хибрид между „принцеса“ и „изумруд“, заради което се получава уникална и интересна форма с впечатляващи детайли. Такъв пръстен би се харесал на двойка, която обича винтиджа и не иска да се слива с тълпата.

11. Пръстен с един камък

Класическият годежен пръстен има един голям централен камък и метален обков. Двойката, която се спре на такъв дизайн, обича малките радости в живота. Те не се нуждаят от много да са щастливи и обикновено са сговорчиви и мили хора.

12. Пръстен с три камъка

Такъв тип пръстен е много популярен – освен че изглежда красив и елегантен, в него е скрита и по-дълбока символика – трите камъка символизират пътят на една двойка – нейното минало, настояще и бъдеще. Подходящ е за романтиците, които искат малко да разчупят традициите.

13. Пръстен с много малки камъни

Такива пръстени определено говорят за креативност и широкоскроеност, както и за любов към лукса. Такива пръстени са подходящи за смели дами, които обичат да бъдат забелязвани и които ценят себе си.

14. Гравирани халки

Гравираните халки са нов интересен дизайн за годежните пръстени. Двойките, които изберат такива халки, са много близки, споделят много от интересите си и имат силна връзка помежду си. Най-вероятно са чувствителни и романтични хора.

Цената на годежния пръстен може да повлияе на брака ви?

Според някои проучвания може да има връзка между цената на годежния пръстен и развода. Според едно проучване, проведено от университета „Емъри“, ако една двойка похарчи много пари за годежния пръстен, е по-вероятно да се разведе в сравнение с двойка, която реши да си спести този разход.

Същото се отнася и за сватбата – колкото по-пищна и разточителна е сватбата ви, толкова по-вероятно е да се разведете, защото такъв разход вкарва голяма напрежение във връзката ви.

Поделянето на разходите става нещо обичайно

По традиция мъжът купува годежния пръстен и той трябва да струва около 2-3 заплати. Освен това много дами смятат, че пръстенът трябва да е скъп, защото е нещо, което се подарява веднъж в живота и ще им остане завинаги.

В днешно време обаче повечето жени работят наравно с мъжете и изкарват достатъчно добри пари, заради което все повече двойки решават да си поделят разходите за годежен пръстен и да го изберат заедно. Този вариант показва, че двойката е много сплотена и става дума за двама напълно равни партньори, които борят трудностите заедно.