Един текст, който искам да посветя на всички креативни хора. И на техните половинки! Един текст, на чийто анонимен автор искам да кажа БЛАГОДАРЯ – за това, че ме накара да се чувствам повече ценна и по-малко „странна”...
И така, ето какво трябва да знаете, ако половинката ви е креативна личност:

1. Креативният човек ще работи, когато му се работи.

Вярно е, че креативните личности трудно се захващат с работата, преди да им е дошла „музата”. Но щом това веднъж се случи, нищо не може да ги спре да постигнат целта си.

2. Креативният човек обикновено е интроверт.

Креативните хора често са по-затворени в себе си. Когато голяма част от живота ти минава в раждането на идеи и в тяхното осъществяване, енергията ти се изчерпва и имаш нужда да останеш насаме със себе си, за да презаредиш батериите си.

3. Креативният човек е състрадателен.

Креативните хора притежават умението да влязат „в обувките” на всеки, да съпреживеят ситуацията през неговите очи. И заради това – да изпитат състрадание дори и към непознат. Те винаги ще ви помогнат, дори ако не сте ги молили. Но трябва да сте готови да приемете стремежа им да помагат и на другите.

4. Креативният човек работи до късно през нощта.

Креативните хора просто не могат да оставят задачата до средата. Трябва да я приключат, преди да се отдадат на почивка. Мразят да оставят нещата недовършени и ако по някаква причина им се наложи да го направят, през цялото време мислите им ще са в проекта, който ги чака.

5. Креативният човек е несигурен в себе си.

Креативните хора са перфекционисти. Няма значение какви успехи постигат. Те винаги смятат, че е можело да се справят и по-добре. Склонни са да се критикуват. Никога не са напълно доволни от себе си.

6. Креативният човек непрекъснато предизвиква себе си.

Креативните хора не вярват в границите. Не вярват в ограниченията. Те непрекъснато се опитват да ги надскочат, да ги преодолеят. Да докажат на себе си и на другите, че няма невъзможни неща.