Навлязохме в периода на Овена - най-упоритата, най-настойчивата, а според някои - най-трудната за "преглъщане" зодия. Ние обаче бихме казали, че това е най-целеустремената, най-уверената, най-пробивната зодия. Така или иначе обаче, Овенът не е лъжица за всяка уста. И ако все пак, по един или друг начин, ще се забърквате с представител на тази зодия, ето какво трябва да знаете...

1. Овенът е първият в зодиакалния календар и затова просто обича да бъде първи. Трябва да бъде първи. И обикновено Е първи. Ако не искате да си имате главоболия, най-добре не се опитвайте да подкопаете неговото първенство. Овенът е роден да води, не да СЕ води.

2. Водещият елемент на Овена е Слънцето. Това обяснява защо тази зодия е толкова пламенна, толкова темпераментна, толкова гореща. Овенът е целият изтъкан от страст. Той просто гори. Гори в работата си, гори във взаимоотношенията си с близките си, гори дори в споровете, които води. Не се опитвайте да го "заземявате". Само ще го разпалите повече.

3. Овенът обича да експериментира. Във всичко. И с всичко. Обича предизвикателствата. Обича изненадите. Обича непознатото. И това важи за всевъзможни ситуации - от задачите в работата, през плановете за уикенда, до... леглото. Затова, ако сте в обкръжението на Овен и искате да спечелите симпатиите му, трябва да свикнете да излизате от зоната си на комфорт, да разчупвате статуквото, да сте смели и инициативни. В противен случай рискувате лесно да го отегчите.

4. Овенът е работяга. В пълния смисъл на думата. Когато се заеме с нещо, може да сте сигурни, че задачата ще бъде изпълнена докрай. И както трябва. Без претупване през пръсти. И без прехвърляне на отговорността върху някой друг. Това обяснява защо Овенът буквално не може да понася тези, които вечно се опитват да се скатават. Към такива хора Овенът буквално изпитва нулева толерантност. И го показва при всеки възможен случай.

5. Овенът не търпи някой да му казва как трябва да живее или какво трябва да прави. За него личното пространство е неприкосновено. И това важи както за познатите му, така и за най-близките му хора. Овенът има нужда да бъде оставян насаме със себе си, с мислите и емоциите си. Има нужда сам да взима решенията за живота си. И сам да ги привежда в действие. Независим, силен, борбен - Овенът просто е такъв.

6. Овенът е човек на действието. Той не обича отлагането. И маенето. Да седи и да се чуди какво да направи?! Не, това определено не е присъщо за Овена. Той се хвърля с главата напред, готов да мине през всичко, което стои на пътя му. Заобиколните маршрути не са за него. Нито твърде дългото премисляне. Овенът живее тук и сега. И именно такива хора харесва. С такива хора чувства, че говори на един език. Ако вие не сте от тази "порода" и въпреки това сте в близки отношения с Овен, вариантите са два - или ще се опита да ви "задейства", или ще започне да взима решенията вместо вас.

С други думи, животът с Овенът е всичко друго, но не и монотонен. Или безинтересен. Това е живот на действието. Живот на пълни обороти...