Седмицата ще ви даде възможност да опознаете себе си и да се съсредоточите върху емоциите си.

Карта Таро на седмицата от 22 до 28 април е Седмица чаши

Всичко отминава и това ще мине, както казва една мъдрост. Ако се чувствате тъжни тази седмица, знайте, че и от това има полза. Полезно е да изпадате в различни настроения, да се потопите както в радост, така и в тъга, защото животът е точно това – радост и тъга. Но ако започнете да си мислите, че това ваше негативно състояние трябва вече да отмине, огледайте се и ще видите, че всичко зависи от вашата призма и че вие сами сте се фокусирали върху отрицателните неща. Постепенно преодолейте болката и вижте общата картина, а не само детайлите. Тогава ще можете да забележите цялото богатство, което не сте успели да видите поради фокуса си върху негативното. Радвайте се и на малките победи, а не очаквайте нещата винаги да са перфектни. Достатъчно е да насочите вниманието си върху настоящето и така ще придобиете една естествена веселост и енергичност.

Може сега да не ви се струва така, но няма да усетите колко бързо ще дойде моментът, в който ще си кажете: „О, колко хубаво беше, че това се случи, защото сега виждам всичко ясно!“ Дори ако сте загубили нещо, което е било важно за вас дълго време и то е предизвикало тези силни негативни емоции у вас.

А за да се чувствате добре, дайте си време и възможност да си починете. Не забравяйте да спите достатъчно, осигурете си лека физическа активност ако може сред природата, а в идеалния случай – разходка покрай морето. Ще ви бъде също така полезно да излеете емоциите чрез арт терапия. А кой знае, това може сори да е началото на вашето ново любимо хоби. Сами си подарете толкова любов и грижа, от колкото имате нужда. Тогава душата и тялото ви ще ви отвърнат с благодарност и ще ви заредят с нови вдъхновяващи идеи.