Ето как всеки зодиакален знак дава израз на своята тъга:

Овен

Когато се чувства потиснат и тъжен, Овенът става импулсивен, избухлив. Понякога го обхваща заслепяващ гняв. Търси конфликт с хората около себе си и често сам го предизвиква. Това е неговият отдушник да се справи с негативните емоции.

Телец

Телецът се затваря в себе си и се изолира от всички останали. Вглъбява се и сам се опитва да намери отговорите, които ще му помогнат да се справи със ситуацията. Ако в такъв момент се опитате да го ангажирате с нещо, става раздразнителен и нетърпелив.

Близнаци

Когато нещо им тежи, представителите на тази зодия са склонни да премислят отново и отново всичко. По-склонни са да се оставят на мислите и разсъжденията си защо се е стигнало дотук и как е можело да бъде, отколкото да предприемат реални действия, които да ги накарат да се чувстват по-добре.

Рак

Ракът държи всичко в себе си. Той не иска да натоварва другите с болката си и затова рядко ще го чуете да споделя. Освен ако не го притиснете в ъгъла и не го принудите да ви разкаже. Но и тогава ще е лаконичен. Когато тъгува, Ракът се обръща към себе си. Опитва да се избяга. Усамотява се и търси отдушник сред природата.

Лъв

Лъвът е зодия, която изважда емоциите си на показ – както положителните, така и негативните. Когато страда, всички разбират за това. Ако не му обърнете внимание и не демонстрирате загриженост и съчувствие, Лъвът може да стане заядлив и агресивен.

Дева

Представителите на тази зодия обикновено не споделят чувствата си, но в такива моменти се променят. Обръщам се към един или двама от най-близките си приятели и започват да говорят. Може би най-вече, за да дадат израз на собствените си мисли, да ги извадят от себе си, да се освободят от тях.

Везни

На пръв поглед спокойни и уравновесени, Везните лесно избухват, когато в душата им е мрачно. Макар и оптимисти през по-голяма част от времето, в такива моменти те са склонни да виждат всичко в черни краски. За щастие, относително бързо им минава и успяват да върнат баланса си.

Скорпион

Скорпионът е същински ураган, когато страда. Става враждебен и сърдит на целия свят. Струва му се, че всички са срещу него, че никой не го разбира. И се държи точно така. Това обаче всъщност е неговият отчаян вопъл за помощ.

Стрелец

Винаги пълни с енергия, Стрелците не се депресират лесно, но, когато го направят, наистина са склонни да потънат в бездната на тъгата си. Стават летаргични и апатични. Усещането, че не контолират живота си, ги кара да се чувстват безсилни и обречени.

Козирог

Когато се чувства притиснат от проблеми, Козирогът е склонен да се предаде. Иначе силно рамо за останалите в моменти на слабост, той не успява да вдигне сам себе си. Склонен е да стои безучастен и да чака облаците сами да се разсеят, макар да знае, че това няма да се случи без неговата помощ.

Водолей

Водолеите стават изключително неразговорливи, когато страдат. Преструват се на щастливи, но всъщност се откъсват от света и заживяват с тъгата си. Затова е трудно да им се помогне – те правят всичко възможно да скрият емоциите си.

Риби

Рибите обичат да „ухажват” депресията си. Ще си пуснат музика, която ще ги разплаче, ще си спомнят всичко от ситуацията, която ги е наранила,  ще я изживяват отново и отново, ще споделят с приятелите си, търсейки отговори... Докато един ден не се събудят освободени и пречистени... новородени.