Здравословното хранене набира все по-голяма популярност в последните няколко години. В менюто на всяка дама, смятаща, че се храни здравословно непременно присъстват продукти като рукола, киноа, авокадо, кафява захар, спирулина, нахут, годжи бери, семена от чия и какво ли още не.
Истината обаче е, че здравословното хранене не винаги е свързано с екзотични растения. Оказва се, че традиционни продукти от българската кухня са със значително по-добри хранителни стойности, отколкото препоръчваните изчанчени суперхрани.
Попадали ли сте на диетолог, който препоръчва да се храните с боб? Едва ли...
Затова решихме да ви покажем това сравнение между боб и киноа:
Макар киноата да е в пъти по-модерна от най-обикновения фасул и да придава бонус точки на всяка маруля, към която е добавен, автоматично вдигайки стойността на блюдото тройно в родните ресторанти, българският боб е по-полезен!
В боба има по-малко калории отколкото в киноата, значително по-малко мазнини и въглехидрати и повече от важните за здравето ни протеини, желязо, калций и калий.
Споделете с всички, които смятат боба за отживелица, хапвайки големи количества киноа и други модерни „суперхрани“.
Публикацията е инспирирана от Михаил Стефанов