Има самота, която идва с чувството, че си единствената, която не е влюбена. Знаеш, че това не трябва да е състезание. И наистина не е така. Щастлива си за хората, които познаваш и които са намерили някой специален, когото да прегръщат през нощта. Красиво е да виждаш любовта, дори и да не си ти тази, която я изпитва.

Не че да си необвързана е лошо нещо. Знаеш това. Винаги си била доволна от себе си, не прибързваш лудо да се обвържеш като всички около теб. Любовта не може да бъде принудителна. Просто трябва да се случи.

И в момента не се случва. И повечето дни това е наред. Доволна си от толкова много неща - семейство, приятелства, страсти. Не търсиш партньор, който да те завърши. Повечето дни е достатъчно. Повечето дни ти си достатъчна.
Но ще има дни, когато се чувстваш задушаващо сама, когато ти липсва да усещаш пеперуди в стомаха си.

Сякаш плаваш на някакъв остров и чакаш кораб да дойде и да те намери. Намислила си как да оцелееш тук, на това място. Все пак продължаваш да се чудиш дали някой идва. Продължаваш да се чудиш дали това е точно за теб.
Може би някои хора получават само няколко опита в любовта. И въпреки че не искаш да го признаеш, се страхуваш, че този човек си ти.

Изморително е да постоянно третата страна. Разочароващо е, когато хората престанат да очакват да доведеш някого със себе си.

Ако си единствената, която не е влюбена, ти се струва, че пропускаш някакъв изключителен клуб. Дори ако това звучи наивно и глупаво. Искаш да си от другата страна. Любопитно ти е как се чувстваш в този клуб.

Или може би просто искаш да си влюбена. Може би се надяваш, че някъде, някой там си мисли същото. Някой чака да те срещне, да те обича, да ти напомня колко прекрасно е това чувство.

Повечето дни си добре. Но днес се чувстваш самотна. Днес искаш да обичаш някого.