Откакто си малка, винаги ти предлагат различни съвети. Казвали са ти да следваш интуицията си, да ѝ се доверяваш и да бъдеш честна спрямо себе си. Показвали са ти книги, филми, които да те вдъхновяват.

Докато си растяла, си си мислила как трябва да бъдеш себе си и как имаш нужда да си имаш доверие.

Това, което се случва, е, че се учиш да слушаш страховете и амбициите си. Вярваш в красотата на живота, но и си объркана.

Защо? Защото не знаеш какво да правиш, когато трябва да избираш между желанията на сърцето ти и това, което ти казва ума. Осъзнаваш, че съветите, които си получавала, нямат смисъл, защото нямаш представа какво трябва да избереш.

Това, което, обаче, не можеш да научиш е как да разчиташ само на сърцето си или единствено на ума си. Трябва да ги комбинираш. Има време, когато да чувстваш, когато да мислиш. Някои неща изискват логика, а други спонтанност.

Ако не знаеш как да избереш, се запитай: Какво би било най-много в моя полза? Изчисти главата си и вземи правилното решение.

Понякога се чувстваме така, сякаш сме в яма, от която не можем да излезем, защото не можем да се преборим със себе си. Сърцето ни казва да не се отказваме, докато умът ни – как не се получава. Понякога се страхуваме, но трябва да се справим с малко логика и мисъл,

Чувствата ни ни показват къде искаме да отидем, а умът ни ни казва как да стигнем дотам.

Емоциите ни посочват нещата, които желаем, а умът ни ни показва как да ги постигнем.

Ако сме в токсична връзка, но смятаме, че половинката ни е нашата сродна душа, трябва да се запитаме: Наистина ли искаме да сме с него? Отговорът е не. Сърцето ни винаги ще ни насочва към истинската любов, а умът ни ще ни казва как. В този случай: Тръгвайки си.

Ако сме уморени от непрестанна работа, изтощени и нещастни, сърцето ни ще ни подскаже, че имаме нужда от почивка, а умът – да преследваме мечтите си. Тук трябва да се запитаме дали това е пътят към успеха, защото не е и трябва да се стремим към истинските си цели. Никой не бива да е нещастен.

Истината е, че има време за всичко. Има правилен момент, в който да послушаме сърцето си, както и такъв, в който да чуем ума си. Понякога трябва да следваме интуицията си, а друг път съветите на околните. Много от решенията, които взимаме не са нито правилни, нито грешни. Ако не знаем какво искаме, няма да знаем и как да го постигнем.