Искам да помислиш върху нещо за секунда.

Коя е най-голямата болка, която някога си изпитвала? Дали е била, когато си падала от колелото си, докато си се учила да го караш? Дали е било след първата ти раздяла с момче? Има ли общо със сълзите, които се стичаха по бузата ти, когато казваше „сбогом” на най-добрия си приятел, тъй като заминаваше в колеж?

Аз изпитах най-голямата си болка в момента, в който осъзнах, че обичам човека до себе си повече, отколкото той мен.

Да обичаш някой толкова безусловно, че би направила всичко за него, а да не получиш нищо в замяна, е неописуемо чувство. Болката в сърцето ти расте с всеки изминал ден, в който си казваш „някой ден”. "Някой ден той ще ме обича така, както аз го обичам. Някой ден той ще оцени всичко, което правя за него. Някой ден той ще се събуди и ще осъзнае, че съм най-доброто нещо, което му се е случвало. Някой ден той ще се промени и ще се превърне в човекa, в който знам, че има потенциала да бъде."

А през това време ти си най-добра приятелка с неговите най-добри приятели. Споделяш радостите и тъгите му. Усещаш болката му и вълнението му. Но той не прави нищо, за да ти отговори по подобен начин. Имаш надежда за него, защото вярваш, че хората могат да се променят.

Грешиш!

Не всеки, който ще срещнеш през живота си, ще се промени към по-добро. Не всеки ще те обича по начина, по който ти ще го обичаш. За жалост, това е тъжната истина. Това момче, което е всичко за теб, което кара сърцето ти да тупти силно и те кара да се усмихваш толкова силно, че да те заболят устните, е същото момче, което те кара да се чувстваш нервна всеки път, когато спорите; което те кара да се чувстваш несигурна в себе си, защото може би не си достатъчно добра за него и те накара да плачеш неконтролируемо, когато разбереш, че за него никога няма да бъдеш достатъчно добра.

Този човек не знае какво има. Той не знае, че го обичаш повече, отколкото можеш да му кажеш. Не знае колко мизерна те е карал да се чувстваш. Той не знае, че всеки път, в който избере да постави приятелите си на първо място, те губи бавно, малко по-малко. Той не знае, че с всяка сълза, която тече по лицето ти, те кара да се чувстваш емоционално изтощена.

Деня, в който събереш смелост да му кажеш колко празна се чувстваш заради него, е денят, в който можеш да спреш да „ходиш по яйчени черупки“. В този ден ти ще му кажеш, че той не е достатъчно добър. Той е този, който се е възползвал от всичко, което си направила за него. Той е причината да плачеш толкова силно, че да чувстваш, че сърцето ти всеки момент ще изскочи от гърдите ти. Той е причината, поради която не искаш да обичаш отново. Той е причината, поради която си загубила доверието си не само в него, но и в себе си.

В този ден ще почувстваш топка в стомаха си, знаейки, че ще оставиш някого, който толкова дълго си държала близо до себе си. Оставяш човек, който те е манипулирал, защото се страхувал да бъде сам. Искал е да е с теб, но не е искал теб самата.

Но в този ден ще почувстваш и облекчение. Ще махнеш товара от раменете си, който си носила толкова дълго. Това облекчение ще ти подскаже, че сега можеш да намериш някой по-добър. Дори ако все още имаш това чувство, че не искаш да обичаш отново. Обещавам ти, че наистина ще дойде някой, който ще те накара да се смееш, без да те е страх, че може да е за последен път. Някой, който ще те накара да се почувстваш желана, не само за един ден, а всеки ден. Някой, който постоянно ще ти показва любовта си към теб, защото знае, че си била наранявана преди. Той ще се възползва от всяка възможност, за да се увери, че тази болка няма да те завладее отново. Някой, който ще бъде там за теб, защото наистина се интересува. Някой, който ще те подкрепи, когато чувстваш, че целият ти свят се срива.

Ще намериш този човек. Просто трябва да забравиш онзи, който те тегли назад.

Трябва да повярваш, че има някой, който да се превърне в по-добър човек, защото вярва, че заслужаваш само най-доброто и ще се старае да бъде такъв, за да те държи в живота си!