Включете се в новата кампания на Немския хомеопатичен съюз (DHU) – Лицата на Шуслеровите соли и вижте как минералните соли могат да променят вашия живот. Те ви подкрепят не само да сте здрави физически, но и ви помагат да развиете най-добрите си качества. Научете повече за кампанията на фейсбук страницата на Шуслеровите соли и спечелете много награди!

Шуслерова сол №3 железен фосфат е първото средство за овладяване на всякакви възпалителни заболявания и инфекции в начален стадий. Нужна е не само при поява на висока температура, при дефицит на желязо и спад на имунитета, но и ако лесно се изморяваме, ако не успяваме да се концентрираме, както и при повишено физическо натоварване. Умората и болката са знаци, чрез които тялото ни предупреждава, че е време да спрем, да си отдъхнем и да потърсим какво в живота ни ще ни направи по-силни и по-защитени. Железният фосфат ни дава сила, мощ и устойчивост, воля и енергия, за да преодолеем предизвикателствата, пред които ни изправя външният свят, както и за да имаме вътрешна стабилност и сила на духа. Животът често изправя най-силните и смелите пред най-големите предизвикателства. Сблъсква ги със събития, които биха пречупили всеки. Отнема им много и ги принуждава да променят себе си. А те на свой ред започват да променят света около тях. Един от тези рицари без броня, които никога не се пречупват, е и човекът, който ви представяме днес. Той не може да ходи, но пък може да лети. Не може да скача, но е шампион по баскетбол. Всъщност за Владимир Гюров „не може” е несъществуващо понятие. Той може, иска и знае как да постига своите мечти и многобройните цели, които си поставя. Занимава се с баскетбол и тенис, с парашутизъм и парапланери, с каране на ски и с хобито си на диджей. Как намира време за всичко това така и не успях да разбера, но бързо разбрах защо го прави. Защото умее да се радва на всеки миг от живота – такъв, какъвто е.

Всички ние сме борци

Владимир Гюров е на 18 г., когато претърпява катастрофа и остава парализиран. Въпреки че се придвижва в инвалидна количка, той води по-пълноценен живот от мнозина. Работи, а в свободното си време активно спортува и помага на други хора, пострадали при инцидент, да намерят отново себе си и своето място в живота.

Прекарайте само малко време в неговата компания и пред очите ви буквално ще просветне – "животът не е добър или лош, а е такъв, какъвто сам си го направиш", вярва Влади. И докато голяма част от нас са заети по цял ден да мрънкат за лошото време, лошите съседи, лошите шефове или лошите условия на работа, той хвърля баскетболната топка високо и се цели втора поредна година в титлата шампион на България по баскетбол за хора с физически увреждания.

Преди 6 години Владимир Гюров става един от основателите на първия отбор по баскетбол за хора с физически увреждания „София Балкан”. В началото с мъка събрали петима души – необходимият минимум, за да съществува отборът. С помощта на спонсори закупили нужните специализирани колички, за да могат да играят. Вече са повече от 20 души и се чувстват като едно голямо задружно семейство. Споделят и неволите си, и хубавите моменти. Не се оплакват и не смятат, че са губещи в живота.

„Всички ние сме борци!”, казва за приятелите си от баскетболния отбор Влади. Тренират толкова упорито и с желание, че тази година ЦСКА поема официално част от тях и новият екип на червените започва самостоятелни тренировки за националния шампионат, който се провежда в момента. И за втора поредна година са се заканили купата на победители в националното първенство по баскетбол да остане в ръцете им в София. Междувременно организират стрийт баскетбол, участват в спортни демонстрации и са навсякъде, където могат да популяризират колко е важен спортът за хората с увреждания.

„Спортът е един от най-бързите и ефективни начини да се върнеш към активен начин на живот, ако си пострадал. Помага ти да имаш самочувствие, че си активна част от обществото. Не да се смяташ за нещо по-малко от всички останали. Възможностите за реализация са много: от години спортувам, имам си професия, а също и хоби, с което се занимавам. На всички възможни фронтове отстоявам това, че фактът, че си на колела, а не ходиш, не те прави нещо по-малко от всички останали. Даже напротив –всички ние се стараем да показваме, че можем повече дори и от здравите хора. Раздаваме се много повече от всички останали, пробваме се за много повече неща. Веднъж, след като животът те е пречупил по някакъв начин, вече гледаш различно на него и другояче започваш да живееш”, споделя Влади.

Когато духът не зависи от оковите на тялото

„Има генерални неща в живота, за които е глупаво да се оплакваме. Има хора, които са много по-зле физически от мене, имат много по-сериозни душевни или физически страдания и проблеми. Затова си мисля, че някак си не е редно аз да се оплаквам. Всеки сам избира пътя си в живота. И хората те възприемат така, както се възприемаш самият ти. Това е много важно! Затова, като видя някой със скорошна травма, винаги му казвам следното: „Усмивка на лицето и смело напред!”

Не изпитвайте никакво самосъжаление, отървете се от отрицателните емоции. Винаги вярвайте в себе си и бъдете позитивни. Така ще „заразите” и хората около вас с положителното си отношение”, убеден е Владимир. След инцидента, в който е пострадал, той е успял да не се обезвери и отчае, благодарение на своите близки и приятели. Започва да учи, завършва Технически университет, след което продължава квалификацията си в Американския университет в Благоевград. Ако се чудите докъде се простират мечтите и стремежите му оттук нататък, пригответе се за полет... в Kосмоса.

„Аз винаги търся нови предизвикателства и никога не отказвам, ако ми предложат да опитам нещо или се появи нов шанс в живота ми. Така започнах да скачам и с парашут, да летя на парапланер, и да карам ски. Така се надявам един ден и да пилотирам хеликоптер или самолет, а защо не и да полетя в орбита...” Влади се усмихва, докато подхвърля това, но има едно пламъче в очите му, което подсказва, че притежава нужния кураж. Всяко преживяване, с което получава ударна доза адреналин, го разклаща, изкарва го от зоната му на комфорт и му помага да остави рутината зад гърба си. „Сякаш проглеждам наново всеки път”, обяснява той.

Ако от всичко казано дотук, се чудите що за човек е Влади Гюров и как успява да се справи с всичко, пуснете си непременно Дарик радио в неделя, 21 часа. Ще го чуете в неговото музикално предаване като диджей Sors - съдба, на латински. И със сигурност, където и да сте, в каквото и настроение да се намирате, той ще ви помогне да си върнете усмивката и да се заредите с енергия и любов към живота – точно такъв, какъвто е.

A ако напоследък се чувствате постоянно изморени, дотолкова, че нямате никакви сили за спорт, ако ви липсва апетит, бледи сте, с тъмни кръгове под очите, ако често боледувате, възможно е да имате дефицит на Шуслерова сол №3 железен фосфат. Използвайте сол №3, за да се презаредите с енергия, да защитите организма си и отново да се радвате на живота! Повече информация за сол №3 ще намерите на istoriizazdrave.bg

 

 

Автор: Юлия Кондева