Ако все още не сте решили името на бебето, съветваме ви да проучите нашата селекция от астролог.

Драконът е почитано създание в китайската култура. Подобно на митичното животно, хората, родени под петия зодиакален знак на китайския лунен календар, са силни, отговорни и пълни с живот. Те са воини и защитници, въпреки че като деца може да изглеждат малко егоцентрични. Когато обаче пораснат и реализират житейските си цели, Драконите ще се разкрият в цялата си мощ. Тъй като Драконът е единственият измислен герой в китайския зодиак, най-необичайните и екзотични имена ще бъдат актуални тази година.

Енергията на Дракона значително влияе върху здравето и благосъстоянието на хората, родени през тази година. Тези хора са склонни да „горят“, да се втурват напред с бясна скорост, без да обръщат нужното внимание на здравето си. Родителите трябва да положат специални грижи да научат децата си от ранна възраст колко е важно да се грижат за себе си и да слушат нуждите на тялото си. Включете дейности за облекчаване на стреса, като медитация или йога, в ежедневието им.

Когато избирате име за дете, трябва преди всичко да се обърнете към елементите, които съпътстват тази година. Драконът принадлежи към елемента на огъня, така че той ще хареса имена с „огнено“ или „слънчево“ значение, например Аврора, Алена, Зара, Илона, Серафим и дори Феникс, като екзотичната птица, която възкръсва от пепелта.

През 2024 г. енергията на Дракона ще даде на новородените голям тласък в тяхната кариера и финанси. Тези деца ще развият таланта да поемат нови предизвикателства и да постигат целите си с решителност. Не е трудно да им се възпита значението на упорит труд и отдаденост. Това, което обаче трябва да бъде научено от ранна детска възраст, е стойността на парите и значението на спестяването. Децата, родени в годината на Дракона, са склонни към прахосничество и финансови рискове.

Драконът е символ на китайския зодиак, известен със своята сила, мощ и късмет. В китайската култура Драконът е символ на царството и се смята, че носи просперитет и успех. Смята се, че хората, родени в годината на Дракона, са самоуверени, амбициозни и естествени лидери. Съответно имена с кралско и властно значение ще се харесат на символа на годината, като Алиса, Стефания, Виктория, Владислава, Глория, Васил, Владимир, Владислав, Кирил и други.

В отношенията хората, родени в годината на Дракона, могат да изпитат някои трудности. Енергията на дракона може да предизвика конфликти и недоразумения, така че те трябва да бъдат научени да общуват открито и честно с близките си.

Всяка година китайският хороскоп определя и късметлийски цветове и числа въз основа на животното на годината. За 2024 г. късметлийските цветове са червено и златисто, а късметлийските числа са 1, 6 и 7. Имената със значение "първи", "златен" или "червен" със сигурност са белязани от благоприятната енергия на Дракона. Такива са Злата, Роза, Ева, Лили, Адам, Светослав и други.