Броиш ли дните, които остават до премиерата на “Красавицата и Звяра”? Изглежда целият свят е полудял около снимането на филма и търпението на всички вече се изчерпа.

А дали филмът има феминистко послание, именно по този начин ли трябваше да изглежда прословутата жълта рокля на Бел (Ема Уотсън), кой актьор ще бъде големият и лош звяр, са въпроси, чиито отговори вече са известни. На нас от екипа на Дама.бг са ни известни и някои изненади, които ще ни поднесе новият филм.

Премиерата на дългоочакваната прожекция е насрочена за 17.03.2017. И макар да ни се струва, че ни очакват дни, изпълнени в очакване и нетърпение, можем да облекчим агонията, като сравним приликите и разликите между до болка познатия ни анимационен и игрален филм. 

Новият филм ще бъде много по-дълъг

Анимационните филми от детството обикновено бяха с продължителност около час. Все пак кой малчуган ще има търпението да седи на едно място часове наред. Но новият игрален филм ще бъде с продължителност 2 часа и 9 минути.

Много нови песни

Една от любимите части във всеки рисуван филм са песните. Игралният не прави изключение, като към него са добавени изцяло нови песни. Една от изпълнителите със специална нова песен за “Красавицата и Звяра” е Селин Дион.

Ще видим принца, преди да се превърне в звяр

Очаква ни много голяма разлика с анимираната версия, а именно, че ще видим принца в началото на филма и то в човешката му форма.

Бел не чете книжки на овце

Животните задължително присъстват във всеки анимационен филм.А спомняш ли си, че Бел четеше книга на една овца? Е, в игралната версия този епизод липсва и героинята ще трябва да намери друг намери друг начин, за да образова животните.

 

Ще се запознаем с нов герой

Очевидно гардеробът, чайникът и свещникът не са достатъчни и поради тази причина създателите на игралния филм добавят и нов вълшебен предмет – роял. Името на рояла е Каденза и е омагьосан музикант.

Злата магьосница е по-важна за сюжета

В анимираната версия магьосницата се появява за малко и бива посочена за причината за визията на принца и всички негови придворни. Игралният филм обръща по-голямо внимание на магьосницата.

Бел има много повече таланти

Познаваме милата Бел като момиче, което обича да чете и рядко се занимава с нещо различно. Но Ема Уотсън ни доказва, че освен книгите, Бел е много сръчна, разумна и непрестанно измисля как да улесни ежедневните задачи (Бел измисля по-ефикасен и бърз начин за пране).

За първи път ще чуем историята на майката на Бел

Анимацията така и не разбулва тайната около майката на момичето. В игралния филм ще имаме възможност да научим повече за нея и каква е причината, поради която бащата на Бел не обича да разказва за това.

Напрежението в новия филм е много по-голямо

“Красавицата и звярът” ще ни покаже една още по-напрегната обстановка, в която всяко листо, което пада от розата, разтърсва замъка из основи.

Проклятието няма да се развали с “Обичам те!”

Краят на анимационния филм е трогателен. Бел признава на Звяра, че го обича, която разваля проклятието. Игралният филм ни е подготвил още една изненада – няма да чуем тези думи от Ема Уотсън, но няма място за паника, защото краят все пак ще бъде щастлив.