Всеки месец крие приятни и неприятни изненади и посоки за развитие за някои зодии. Същото важи и за октомври 2024 г., който ще напрегне някои, но ще остави други, в много отношения, доста щастливи. Ако принадлежите към една от тях или - още по-добре - ако имате асцендент в нея, ще имате прекрасен месец, а късметът гарантирано ще е на ваша страна!

Зодиите, които ще бъдат на преден план през октомври, за разлика от останалите месеци, са доста и веднага обясняваме защо!

(Обърнете специално внимание на дните, които ви споменаваме, за да избегнете недоразумения.)

Скорпион

Вие сте големият фаворит на месеца и ако сте родени в първата или втората декада, веднага ще усетите това влияние. То идва не само от Венера, която ще бъде при вас до 10-ти октомври, но и с Меркурий, а след това и със Слънцето във вашия знак. Това ще ви осигури комфорт и средства да постигнете всичко, което желаете. В допълнение, ще се случи и тригон на Венера във вашия знак с Марс в Рак, на 8-ми октомври. Очертава се ясно еротичен аспект, който ще ви даде голям тласък и възможности да бъдете щастливи. Тригонът на Меркурий със Сатурн в Риби пък ви дава необходимия фокус и комфорта да контролирате хора и неща, за да постигнете това, което желаете. На 17-ти октомври Венера също се премества във вашия 2-ри дом и ви подарява добро финансово и емоционално състояние. Тригоните на Меркурий и Слънцето във Везни, съответно на 8-мо и 14-то число от месеца, ще благоприятстват родените в началото на третата декада, главно при сключване на тайни споразумения или спечелване на ценен съюзник с влияние и се разбира, че целта са ... парите!

Телец

Вие също трябва да очаквате много добри неща през октомври, ако сте родени в първата, втората или началото на третата декада поради различни причини. Имайки предвид влиянието на Венера от 23-ти септември, Меркурий от 14-ти октомври и Слънцето от 23-ти, сега е подходящият момент да извлечете максимума от вашите взаимоотношения, професионални или приятелски, и да не оставяте нищо на случайността или на... добрия избор на другите. От друга страна, това важи и за съжителството. По финансови причини изглежда ще вземете подходящо решение, тъй като заедно с леглото ще си поделите и разходите, така че със сигурност ще имате печалба. Така или иначе сте близо до официално признаване на отношенията си и, разбира се, - за да не го разберете погрешно – любовта за вас е преди всяка финансова изгода. Голяма радост ще имате и когато Венера преминава през вашия 8-ми дом, тъй като това носи увеличение на печалбите, сексуалните желания, но и огнени романси. Освен това е възможно и положително уреждане на наследствени въпроси, застраховки, заеми или помощи.

Везни

Вие, които принадлежите към първата и втората декада, няма да имате проблем, тъй като ви предстоят приключения с новолунието-затъмнение във вашия знак. От 2-рия ден на октомври всичко ще е спокойно. Само ако изберете компромис, ще съжалявате... От 23-ти септември, Венера също е във вашия 2-ри дом и има какво да ви предложи както по романтични, така и по финансови въпроси, което ви прави по-секси и по-решителни да получите това, за което копнеете. До 7-ми октомври влиянието на Меркурий ще ви помогне, с учтивост и дипломатичност, да си „напишете домашното“. На 14-ти октомври той ще премине в Скорпион, а на 23-ти усетите и Слънцето, така че ще се насладите на положителните резултати от усилията си. Като цяло това за вас е благоприятен период – ще имате какво да спечелите както в материален, така и в емоционален план.

Овен

Вие, които принадлежите към първата и втората декада, сте сред късметлиите на октомври, тъй като, ако изключите някои турбуленции с новолунието-затъмнение във вашия 7-ми дом, на 2-ри октомври, може да стигнете до края на споразумения, партньорства или взаимоотношения, без появата на друг „проблем“. От 23-ти септември Венера вече е във вашия 8-ми дом и е събудила апетита ви в сексуален и финансов план, като същевременно ви носи възможности за нови любови, печалби или договорености, даващи ви силна глътка въздух. До 7-ми октомври ще имате Меркурий пред себе си, във Везни, както и Слънцето до 12-ти, което ви прави по-кооперативни и склонни да намирате решения на всеки въпрос, който ви вълнува. На 14-ти октомври Меркурий ще премине в Скорпион, а на 23-ти Слънцето също ще навлезе в този знак, така че ще се погрижите да осъществите всичките си планове.

Рак

Марс ще ви съпътства през целия октомври, но ще имате „печалби“, ако укротите емоциите си и успеете да се движите напред не импулсивно, а целенасочено и без изблици и под влияние на настроението си. Тригонът на Венера във вашия 5-ти дом с Марс на 8-ми октомври се нуждае от победител на любовната арена, ако решите да преминете в режим на претенции. От друга страна, Меркурий и Слънцето, които ще преминат последователно в Скорпион, няма да ви оставят да се оплаквате. Напротив, ще изострят интуицията ви, ще ви направят по-уверени в избора ви и по-наясно какъв искате да бъде любовният ви живот, но и ви карат да инвестирате някъде, преследвайки печалба. От Венера, Меркурий и Слънцето във вашия 5-ти дом, вие, които принадлежите към първата или втората декада, ще се възползвате най-много.