Форумът “Powers Summit | ВЛАСТ ЧУВАЙ!” по-известен като Българския Давос е само след 4 дни. Програмата на събитието е вече обявена на сайта www.webit.org/sofia. Форумът се провежда при спазване на всички анти Ковид предписания и за това посетителите са ограничени само до 500 човека, които вече са регистрирани.

Сред имената на над 60 лектора са лидерите и екипите на парламентарно представените партии и властта, председатели на почти всички големи браншови организации и представители на индустрията, едни от най-успешните български предприемачи, лидери на гражданското общество и науката.

“Лекторите са само част от колективната интелигентност, която платформата събира. Другата голяма част са хората в залата. Над 500 от най-красивите умове, успешни предприемачи и представители на гражданския сектор на България.” сподели д-р Пламен Русев, изпълнителен председател на форндация Webit и съ-основател на Powers Summit.

“Интелектът на българите е световно признат. Лидерът на Google в квантовите компютри е българин, като минем през един от бащите на съвременния компютър и стигнем до космическата храна – знаем, че зад всичко това стоят много български умове, но всеки един от тях е успявал по отделно и понякога въпреки държавата. Време е да променим това! Светът навлиза във втората ера на дигиталния век. Новата реалност изисква и налага бъдещето на държавата ни и на децата ни да не се определя само от политиците, а от целия капитал и интелекта на страната ни – хората!

Именно това е целта на платформата, която създадохме – да събере българската колективна интелигентност от цял свят за по-добро и желано бъдеще на страната ни, региона и света!” каза д-р Русев.

Съ-организатори на Powers Summit са Фондация Webit и Atlantic Club. Събитието е част от големия световен форум нa Фондация Webit - Глобална Импакт Седмица на Webit (www.webit.org), която се провежда с хибридна локация в Маями, САЩ и събира над 100'000 участници от над 190 държави.