Рядко се среща човек, който ще ви каже колко е търпелив и колко е лесно да се чака нещо важно да се случи, или колко е приятно да се придържате към идеята, че се изисква само малко надежда и спокойствие и всичко ще завърши с щастлив край. Да намерите такъв индивид е почти невъзможно.

Повечето от нас са нетърпеливи, но в различни степени. Всеки има граница, където спокойствието свършва. За нетърпеливите зодиакални знаци тази линия е прекалено близо.

В астрологията много ясно е описан начинът, по който всяка от зодиите изразява нетърпението си. Някоя от тях може да приема чакането леко и спокойно, докато друга да е напълно неспособна да преживее нещо, което изисква дори най-малката проява на търпение.

За да ви спестим неприятни моменти в бъдеще, ще ви запознаем със способността на всяка една зодия да чака. Така ще знаете кога и дали да избягате във важен момент.

ОВЕН (21 март - 19 април)

Викове, скандали, хвърляне на предмети и драма. Овенът няма търпение и се старае всички около него да го знаят. Ако имате близък представител на зодията, знаете колко истеричен може да бъде.

ТЕЛЕЦ (20 април - 20 май)

Телецът проявява характера си чрез цупене и сърдене. Той просто не може да чака дори секунда и когато трябва да прояви търпение, ще се муси и ще измъчи целия свят.

БЛИЗНАЦИ (21 май - 20 юни)

Близнаците залагат на пасивно-агресивното поведение. Те смятат, че имат право да критикуват и обвиняват всичко и всички и когато нещо не стане по техния начин или когато на тях им е удобно драматизират. Държат се така, сякаш идва краят на света.

РАК (21 юни - 22 юли)

Ракът не познава нетърпението, така че няма проблем да чака и просто продължава да живее. Той така или иначе рядко получава това, което иска и по-скоро би продължил напред, вместо да чака.

ЛЪВ (23 юли - 22 август)

Лъвът проявява нулева толерантност в случаите, в които трябва да чака. А това означаване цупене, сърдене и досаждане на околните. Ако трябва да чака много дълго време, той обикновено се отказва и преминава към нещо друго.

ДЕВА (23 август - 22 септември)

Девата е невероятно нетърпелива. Когато ѝ се наложи да чака, тя прави това, което умее най-добре, а именно да се оплаква. И ще го прави, докато не паднете на колене и не започнете да я умолявате да спре, а след това ще се оплаква още повече.

ВЕЗНИ (23 септември - 22 октомври)

Везните решават проблемите си като пазаруват. Когато им омръзне да чакат, те обикновено започват да харчат пари за себе си. Всичко, което не става по техния начин, лесно предизвиква неудовлетвореност и нетърпение у тях. Единственият начин да се преборят с това усещане е да пръснат плашещо големи суми пари за хубави неща.

СКОРПИОН (23 октомври - 21 ноември)

Когато Скорпионът прояви търпение, обикновено най-близките му си плащат. Той може и да не обича да чака, но точно тук идва вашата основна роля в живота му: да сте до него, за да има върху кого да се разтовари емоционално.

СТРЕЛЕЦ (22 ноември - 21 декември)

Обмисляне и премисляне. Стрелецът е търпелив, докато има желание. Той може да чака много дълго време. Когато, обаче, дойде момента, в който осъзнае, че нещата вече не са в неговите ръце и трябва да стой кротко и да търпи, започва да премисля нещата с такава сила, че губи емоционалната си стабилност.

КОЗИРОГ (22 декември - 19 януари)

Козирогът е роден нетърпелив. Той ще се постарае всички около него да знаят, че е недоволен от създалата се ситуация. Да чака е едно, но да проявява търпение и да не знае кога ще се случи нещо важно? Е, това просто не е в кръвта на този зодиакален знак. Той иска резултати сега, веднага и на момента.

ВОДОЛЕЙ (20 януари - 18 февруари)

Много нетърпелив и също толкова нетолерантен. Водолеят няма да ви каже директно, че е няма нерви да чака. Просто ще изпочупи всичко у тях и ще вика по вас за неща, с които нямате нищо общо. Като цяло, представителите на тази зодия са ядосани непрестанно и чакането не изважда на показ най-доброто у тях.

РИБИ (19 февруари - 20 март)

Плач, стенания и мъчение. Рибите няма да чакат и дори не се и опитват да бъдат търпеливи. Това просто не им е в кръвта . Ако кажете на този знак, че трябва да се отпусне и да има търпение, най-вероятно ще се наложи да бягате бързо и далеч от него.