Колкото повече го преследваш, толкова повече сила му даваш. Може да не си щастлива за малкото усилия, които полага за теб, но го оставяш да му се размине. Оставяш го да прави, каквото иска. Докато обикаляш около него и му слугуваш, му показваш, че поведението му е съвсем нормално. Ти не му подсказваш с нищо чувствата си. Защо да ти пише той, след като ти ще го направиш така или иначе.

Колкото повече го преследваш, толкова по-мързелив ще става той. Няма да прави първата крачка. Няма да те гони. Ще приеме, че ти си готова да вършиш всичко и ще ти остави, и тежката работа.

Колкото повече го преследваш, толкова повече ще се възмущаваш. Сега вие сте във фазата, в която всичко е розово, и сте щастливи. Един ден, когато тя отмине, ще започнеш да се ядосваш за всяка отменена среща, всяко игнорирано обаждане или съобщение. Ти никога не си го прецаквала и няма да разбереш защо той го прави.

Един ден ще разбереш колко е изтощително ти да си тази, която се грижи повече за другия. Един ден ще видиш колко е нечестна връзката ви и ще искаш различно отношение или ще си тръгнеш.

И в двата случая, болката ще е еднаква. Това преследване ще те направи несигурна, ще те остави с много въпросителни за намеренията му, за привличането между вас. Ще се чудиш защо той не ти отделя вниманието, което ти му даваш. Ще се чувстваш така, сякаш само ти се грижиш за срещите и рождените ви дни. Ще се чудиш къде бъркаш.

Когато го преследваш, поставяш себе си в неудобна позиция. Той може да те отхвърли, да изчезне, да разбие сърцето ти. А той? Половинката ти е в най-безопасната позиция, защото ти ще го потърсиш и ще му простиш, ако се извини.

Убеден е, че няма да го напуснеш, а ти си нервна, защото той може да го направи всеки момент. Това не е здравословна връзка.

Ти не искаш да си единствената, която полага усилия. Не искаш да опитваш само ти. Искаш да откриеш човек, който те харесва точно толкова, колкото ти него. Човек, който няма да постъпи така.

Колкото повече го преследваш, толкова повече ще се нараниш. Увери се, че не само ти го правиш, а и той се бори за връзката ви.