Вашият управител Сатурн ще образува квадрати със секторите на недвижимите имоти и семейството този месец, което показва някои спорове и проблеми с домакинствата. Може да искате да пътувате, да общувате повече с приятели и да сте по-активни, но Венера и Слънцето, ретро Меркурий и дори затъмнение ще ви принудят да запазите фокуса си върху нещата у дома.
Новолунието на 8 април в жилищния сектор ще донесе нов цикъл в семейния ви живот. Например, може да искате да наемете нов апартамент или може би дори да купите такъв. Освен това майка ви може да започне нов цикъл в живота си.

Финансови затруднения в началото на април са малко вероятни, така че ситуацията ще бъде стабилна. Това обаче не премахва необходимостта от планиране на бюджет, за да се разпределят правилно финансите. Хороскопът за Козирог обещава изгодни покупки: ще можете да закупите стойностни неща на смешни цени. Практичният подход към парите може да ви помогне да спестите прилична сума. В любовта ще ви съпътства късмет, което се обяснява с позицията на Венера в Овен. Тъй като Козирогът е доста сдържан в проявата на емоциите, той не винаги е в състояние да предаде пълнотата на чувствата. Ситуацията обаче ще се промени драстично, ще се появи желание да измисли нещо невероятно. Време е да си организирате малка романтична ваканция, поне за няколко дни.

Мечът на крал Артур в камък на дъното на океана

Важно е, че на 10-11 април Марс и Сатурн ще се свържат във вашия сектор на пътуване и документи, което ще ви насочи вниманието към документите и може да се осъществи важно пътуване. За много Козирози в тези дни може да се проведе важен разговор с някой от членовете на семейството и този диалог ще ги принуди да се концентрират върху дома и разбирането на отношенията в него. Сякаш може би дълго време не сте забелязали някаква връзка между роднини или като цяло сте си затваряли очите за някаква информация, но ще трябва да го признаете. Някои Козирози ще поемат отговорност за някой от роднините си. Например, той ще го премести да се грижи за този човек.
В средата на месеца ще има много суета, вълна от пролетно вълнение ще ви обхване. Искате да опитате нещо ново, да започнете от нулата. Според общия хороскоп за Козирог през април 2024 г. животът ще ви зове на път. Може би партньорът ще поеме инициативата или ще има нужда от производство. Трябва да поемете отговорност за подготовката на пътуването. С подкрепата на Меркурий в Овен нещата ще вървят гладко. Въпреки че Козирогът може да бъде толкова увлечен от процеса на реорганизация на живота, че напълно да се откаже от себе си. Междувременно настъпва най-благоприятното време за козметични процедури. След зимния студ кожата се нуждае от почивка и възстановяване, време е да се погрижите за красотата си.

Стелиум в Телец 21-23 април

Най-важното събитие за вас ще бъде Великият стелиум във вашия сектор на любовта и децата. Драстична промяна може да настъпи, ако вече имате бебе - например то ще има добър пробив в ученето, в знанието на езици. Възможна е внезапна бременност. Но ако отдавна търсите връзка, то на 21-23 април Вселената може да ви донесе любов и то внезапна, която да ви връхлети като цунами.

Пълнолуние в Скорпион 23 април

Месецът завършва с Пълнолуние, което се случва във вашия дом на приятели с тригон към сектора на пътуването - вероятно ще се осъществи важно пътуване до хора с подобни мисли. Или приятел ще ви дойде на гости и ще проведе сериозен разговор с вас. Като цяло вашата роля в края на април е на мъдър човек, който дава наставления и съвети на другите. Възможно е някой от вашите приятели внезапно да ви признае любовта си, което ще бъде голяма изненада.

Професионалната сфера ще ви зарадва с големи постижения в последните дни на април. Въпреки че това е само началото на едно дълго пътуване, затова е твърде рано да се отпускате. Според хороскопа за април за Козирога е важно да поддържа високо темпо на работа. Знанията са гаранция за по-нататъшно израстване; трябва да ги черпите от различни източници, например като възприемате опита на колегите си. Положението на Марс в Риби, когато се обединяват две противоположности: сила и нежност, говори в полза на оптимистичното развитие на ситуацията. Козирозите ще бъдат особено внимателни към хората, така че ще могат да предвиждат мислите им. За да засилите положителните вибрации, е достатъчно да избягвате агресията и да отделяте повече време на медитативни практики.