Днес ви разказваме за най-важното събитие на октомври!

Какво е ретроградния период на Плутон?

Това е периодът, когато Плутон, движейки се бавно по небесната сфера, сякаш спира и започва да се движи в обратна посока. Този процес продължава почти пет месеца в годината и въпреки че това е обикновено събитие, въздействието му върху нас може да бъде доста забележимо.

Плутон е планетата на трансформацията, силата и промяната. Той символизира грубата сила и е отговорен за дълбоките процеси на трансформация както в живота на отделните хора, така и в историята на цели държави. Плутон не просто унищожава - той разрушава, за да създаде нещо ново. Разбирането на този процес може да направи живота ни много по-лесен, особено когато сме изправени пред трудности.

Краят на ретроградния Плутон

Ретроградността на Плутон завършва на 8 октомври, когато той става неподвижен и започва да се движи отново на 13 октомври. Важно е да обърнете внимание на събитията, които се случиха през последните седмици, особено след 24 септември. Ако сте се сблъскали със здравословни проблеми, вътрешни тревоги или кризи, това може да означава липса на вътрешна свобода и заемане на позицията на жертва.
Плутон често носи кризи в живота ни, които ни тласкат да преразгледаме нашите вярвания и действия. Ако сте се чувствали потиснати или притиснати, това също може да е проява на енергията на Плутон.

Ако имате много ретроградни планети в наталната си карта, тогава ще има много предизвикателства в началото и края на ретроградния периода на Плутон. В такъв период гордостта често е подложена на изпитание. А тя е просто другата страна на позицията на жертва.

Как да излезем от позицията на жертва?

Позицията на жертва е състояние, в което се чувстваме безпомощни и нещастни. Вместо това е важно да си зададете въпроса: Kакво мога да направя, за да променя ситуацията? Поемането на отговорност за живота ви е първата стъпка към трансформацията. Ако ви е трудно да се справите сами, най-добре потърсете професионална помощ или поговорете с близък.

Ако последните седмици са минали без внезапни изблици на емоции, това е добър знак, който означава, че трансформацията върви в правилната посока.

Препоръки

Астролозите препоръчват, когато ретроградния период на Плутон приключи, да се отпуснете. Отидете на масаж, на саона, направете си процедури за почистване на лицето и дори на тяото, може би дори да практикувате гладуване, да пиете много вода, да правите вани със сол. Всичко това, ще помогне за облекчаване на създаденото напрежението около този период.

Плутон в последните градуси на Козирог

Говорим за ретрограден период на Плутон, но не трябва да забравяме, че Плутон сега се движи през последните градуси на Козирог. Това е много важно. Факт е, че Плутон е бавна планета и отговаря за трансформацията. И когато се премести от един знак в друг, настъпва много голяма промяна. Всичко това означава, че той „прочиства“ Козирога, който е олицетворение на старите основи, старата йерархия, старите системи. Ще забележите, че много от старите системи са спрели или предстои да спрат да работят.

Преход към нови възможности

От 12 октомври до 20 ноември ще имаме период на подготовка за нови начала. Това е време, когато е важно да бъдете внимателни към вътрешните си чувства и да се откажете от всичко, което вече не служи на живота ви по най-добрия начин. Като се сбогувате с нещо старо, вие отваряте вратата към нови възможности.

Обърнете внимание на живота си: ако нещо изчезне, не се страхувайте от това. Понякога загубата може да бъде източник на нова сила и вдъхновение. Всичко, което си отива, прави място за нещо по-добро и по-смислено.