Разбирам това опустошително чувство. Познавам перфектно звука на разбиващо се сърце и разкъсваща се душа. Болката е толкова неописуема, че всичко, което искаме, е да се скрием под завивките и да спим, докато отшуми.

Започваме да изграждаме високи стени около себе си, нежелаейки никой да се доближава и отново да ни нарани. Изключваме всички от живота си, дори и тези, които ни обичат, защото смятаме, че не заслужаваме любов. Страхът ни от това да бъдем наранени е по-силен от любовта вътре в нас, която чака да залее правилния човек.

Искам да знаете, че не трябва да се отказвате от любовта. Тази любов все още съществува. Дори и да не можете да я видите в момента, защото се намирате на тъмно място в този етап от живота си. Любовта съществува. И ще ви намери, когато най-малко очаквате, колко и клиширано да ви звучи в момента.

Това, което изпитвате, е реално чувство. И не мога да ви кажа да спрете да се чувствате тъжни и разбити, но мога да ви обещая, че болката ще отшуми и любовта отново ще ви открие.

Разбирам какво сте преживели и знам защо сте толкова уплашени. Човекът, който сте смятали за любовта на своя живот, ви е наранил до такава степен, че вече не вярвате в любовта. Или това, което сте преживели, не е било любов на първо място.

Защото нека ви кажа какво е любовта.

Любовта е лоялна. Любовта е топла. Любовта е мила. Любовта е гореща прегръдка в студен ден. Любовта е щастие. Любовта е смях. Любовта е не само да слушаш, но и да разбираш. Любовта е лечебни думи. Любовта е облекчаващо докосване. Любовта е молитва. Любовта е вечна подкрепа. Любовта е да се наслаждавате истински на времето, което прекарвате заедно.

Любовта е кураж. Любовта е да казваш какво мислиш, без да те е страх. Любовта е уважение. Любовта е доверие. Любовта е приятелство. Любовта е търпение. Любовта е усилие. Любовта е постоянство. Любовта е откровеност.

Любовта е ръка, която винаги може да подържиш. Любовта е човек, който можеш да наричаш свой.

Любовта е вълнуваща. Любовта е забавна. Любовта е успокояваща. Любовта е всичко, което те кара да се чувстваш у дома си.

Любовта съществува и е реална.

И ще узнаете това, когато ви се случи, защото няма да можете да скриете чувството. Независимо колко високи стени сте издигнали около себе си, независимо колко се опитвате да го отречете пред себе си - любовта ще ви намери и ще бъде просто красива. Затова никога не губете вяра в любовта!