Италианският производител на спортни автомобили Lamborghini Automobili представи своя нов суперлуксозен смартфон Tauri 88.

Забележителното е, че цената на смартфона е 4800 евро. Той ще бъде произведен в 1947 екземпляра - число, съответстващо на годината на раждане на Антонио Ламборгини, който е син на основателя на фирмата Феручо Ламборгини.

Подобно на предишния модел Antares и новият носи името на съзвездие, а предназначението му е да издигне това устройство от обикновен уред в символ на елегантност и богатство. Задният капак е изработен от стомана в естествен, златист или черен цвят с кожено покритие, което предлага избор в разцветките черно, синьо, червено, оранжево и кафяво. Дисплеят е 5 инча Full HD със сензорно въвеждане, което определя едновременно координатите на 10 докосвания на повърхността. Притежава процесор с четири ядра Снапдрейгън 801 на фирмата Куалком с 3 гигабайта памет с произволен достъп и 64 гигабайта вътрешна памет, която може да бъде увеличена. Батерията е с капацитет 3400 mAh и осигурява 35 часа в режим на разговор в 3G мрежа. Задната фотокамера има сензор за 20 мегапиксела, а предната е с разделителна способност 8 мегапиксела. Това е и първият смартфон, който използва две СИМ карти с едновременно действие (Dual SIM Dual Active) от линията Снапдрейгън 801. Операционната система е Андроид 4.4.4 КитКат (Android 4.4.4 KitKat). 

Първите суперлуксозни смартфони на компанията Ламбургини са предназначени за износ в Русия. Те ще се продават само от сайта на фирмата или в най-реномираните бижутерийни бутици.