По това време на годината ледени пързалки се откриват в много градове по целия свят. Но Париж печели първа награда за усилията си – ледена пързалка по средата на Айфеловата кула. Красива гледка... ако можете да останете на краката си.

Айфеловата кула открива ледена пързалка 200 метра над земята. Тази празнична пързалка предлага на гостите на града невероятна гледка към Париж. Атракцията разполага с бар, където се предлага греяно вино за възрастните и горещ шоколад за малките гости. Великолепната гледка към града, която предлага Айфеловата кула, е хит сред туристите на френската столица.

„Достъпът до пързалката е безплатен за всеки, който е платил 9 евро, за да се качи на кулата - казват организаторите. - Опитваме се да правим ледената пързалка всяка година, така че да е на разположение от края на годината до средата на февруари и това е само малка част от забавленията, които предлагаме на нашите посетители.“

Пързалянето на кулата беше спряно в продължение на две години, докато се извършваше реконструкция на първият етаж по проект за 30 милиона евро. Проектът включва изграждане на нови посетителски центрове и ресторанти, както и стъклени панели, поставени на пода, за да се даде на посетителите нужния адреналин. Зелени енергийни системи също са част от нововъведенията.

„Кънки на върха на Айфеловата кула е невероятен спомен. Да наистина страхотно“, коментират посетителите.

Източник: DailyMail