Тази необикновено красива торта с леопардова шарка не може да ви остави равнодушни. Мода и стил могат да се демонстрират не само на подиума, но и във вашата кухня. От Dama.bg ви предлагаме да опитате рецептата за тази невероятно оригинална и ефектна торта.
Необходими продукти:
За тестото (за 1 блат, необходими са 3):
• 240 гр безсолно краве масло
• 200 гр пудра захар
• 100 мл прясно мляко
• 3 яйца
• 250 гр брашно
• 15-16 гр бакпулвер
• 1 пакетче ванилия
• 1 ч. л. какао
• 1 ч. ч. портокалов сок
• оранжев оцветител
За крема:
- 250 гр течен шоколад
- 500 гр масло
- 250 гр пудра захар
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото с пудрата захар. Когато сместа е достатъчно мека и еднородна, започнете да добавяте яйцата едно по едно, като не спирате да разбърквате. После сложете брашното, бакпулвера и ванилията, а млякото изсипете накрая. Разделете получената смес на 3 равни части. Към едната част от сместа добавете какаото, към другата оранжевия цвят, а другите оставете бели.
Подгответе формата за печене като я намазните и набрашните или пък поставите намаслена хартия за печене върху дъното й. Разстелете 1/3 от бялата смес на дъното, с дебелина приблизително един пръст. Кафявата, оранжевата и другата бяла част поставете в сладкарски торбички и внимателно шприцовайте по посочения на снимките начин: направете спирала с шоколадовото тесто, а най-отгоре нарисувайте оранжева спирала. Добавете останалата бяла смес в шприца и изравнете блата.
Сложете в предварително загрята фурна и печете на 170 ° С около 45 минути.
Маслен крем: Разбийте маслото и пудрата захар (отделете 100 гр за украса), добавете течния шоколад (оставете 50 гр шоколад за украса) и разбъркайте, докато получите еднородна пухкава маса. Намажете блатовете с крема.
Украса: с помощта на тънко шприцовани окръжности тъмен шоколад (от отделените крем и шоколад) нарисувайте разнообразни форми, които запълнете със светлия крем (млечно-маслен или сметанов). Украсете, както е показано на снимките.