Понякога най-простите ястия са едни от най-вкусните. А макароните, които ти предлагаме днес, напълно отговарят на това условие. Няма как да не се влюбиш в тях – кремообразното сирене, свежия спанак и пресните домати си подхождат съвършено с макароните, за да създадат ястие, от което ни е трудно да се откъснем (дано не сте на диета). А най-хубавото е, че рецептата е съвсем проста, изисква по-малко от 30 минути и се приготвя само в един тиган.
Макарони със сирене, спанак и домати
Време за приготвяне: 25 минути
Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 1 жълт лук, нарязан на кубчета
- 2 скилидки чесън, нарязани или пресовани
- 2 пресни домата, нарязани на кубчета
- 250 г пресен бейби спанак
- ½ ч. натрошено бяло сирене
- ½ ч. чедър, нарязан на кубчета
- ¼ ч. моцарела, настъргана или нарязана на ситно
- 2 ч. къси завити макарони
- 1 ч. зеленчуков бульон
- 1 ч. мляко (може да се използва и бадемово)
- по щипка босилек, риган, розмарин и мащерка
- сол и черен пипер на вкус
- магданоз за декорация
Начин на приготвяне:
- Затопли зехтина в дълбок и голям тиган, на средна температура. Тиганът трябва да има капак.
- Сложи лука с щипка сол. Остави го на котлона за 2-3 минути, докато омекне.
- Добави чесъна и изчакай още 30 секунди, докато пусне своя аромат.
- Сега прибави доматите, спанака, сиренето, макароните, зеленчуковия бульон, млякото и подправките.
- Разбъркай всичко добре. Изчакай да заври, докато бъркаш периодично.
- Намали температурата до средно ниска, захлупи тигана, остави го за 12-15 минути на котлона или докато пастата се сготви. Бъркай от време на време, поне на всеки 3 минути, за да не залепне.
- Ако си избрала макарони, които се приготвят по-бързо, проверявай ги по-често. Ако са готови преди да са попили всичката течност, отхлупи капака и увеличи температурата, за да се изпари по-голямата част от водата. Ако течността е много, добави малко галета и разбърквай, докато сосът се сгъсти.
- След като течността е намаляла, махни ястието от котлона.
- Добави свежия магданоз за цвят и сервирай веднага.
Да ти е вкусно!