Нека ви покажем най-новата тенденция от ТикТок, с която ще влезете в ролята на сладка героиня от японски комикси.

Най-новата бюти тенденция от социалните мрежи определено бързо спечели сърцата ни. Този път създателите на съдържание в ТикТок са буквално обсебени от необичайния грим за очи в стила на японските манга комикси. Само през последния месец търсенето на комбинацията “аниме мигли” се е увеличила с 5000%, което означава, че това е тенденция, която просто не можем да подминем. Нека да разберем защо кукленският грим в стил “аниме” е толкова добър и как да го постигнем в домашни условия!

Какво представляват "манга" миглите

Дори и да нямате нищо общо с прекрасния свят на мангата и анимето, със сигурност ще разберете за каква точно визия става въпрос. Достатъчно е само да потърсите информация в Гугъл и да обърнете внимание на невинния вид на героините на повечето комикси. Точно такъв ефект може да се постигне и с очите ви.

Основната особеност тук са заострените снопчета мигли, разположени на известно разстояние едни от други, така че да наподобяват бодли. Именно този контраст между дългите и къси косъмчета създава визуалния ефект на кукленски очи с повдигнати ъгълчета. Благодарение на дългите снопчета, стърчащи изпод късите мигли, можем да се радваме на онзи, търсен закачлив обем, който не можем да постигнем единствено с помощта на спирала.

Интересен факт е, че “аниме” миглите се опитват да пробият в тенденциите от известно време насам. Подобни грим видеа се появиха в ТикТок още през 2022 година, но по някаква причина тази тенденция стана популярна едва сега. Блогърите казват, че този грим е най-лесният начин да постигнете кукленски, но в същото време много естествен вид, а също и да разнообразите скучния ежедневен грим с привличащ вниманието акцент.

Как и ние да си направим “аниме” мигли

На пръв поглед може да изглежда, че в този грим няма нищо сложно, но тиктокърите предупреждават, че това не е съвсем така. Много от тях признават, че са стигнали до идеалния резултат на принципа на “проба и грешка”, така че дори и не си помисляйте да се отказвате или обезнадеждавате ако не успеете да постигнете този кукленски ефект от първия път.

Гримьорите съветват да започнете със залепването на късите и плътни мигли на долния клепач и едва след това да преминете към дългите снопчета по ръба на миглите на горния клепач.

А ето и още един съвет от професионалистите: преди да нанесете лепило, не нанасяйте на миглите си спирала, а просто ги извийте добре с извивачка за мигли. Така ще ви бъде по-лесно да определите къде точно да поставите допълнителните снопчета, а след това извитите ви мигли по естествен начин ще си паснат с изкуствените.