Лятото е тук и отново ни носи обещания за вълнуващи пътешествия, много емоции и приключения. Сезонът вече е открит и нямаме търпение да се излегнем на топлия пясък или пък да покорим някой планински връх. 

А знаете ли, че именно през летните месеци косата ни е подложена на много големи изпитания? Изпитания, които често водят до прекомерно изсушаване и ненужно подстригване. Солената вода, силното слънце, вятър и градско замърсяване оказват влияние върху всяка коса. Ето защо днес ще поговорим за по-специалната грижа, от която се нуждае косата ни през предстоящите месеци.

Без стегнати опашки и кокове

Небрежната плитка е идеален избор през топлите месеци. По този начин се минимизира излагането на косата на силните слънчеви лъчи. Най-добре е да заложим на добре познатите ни шноли, защото ластиците скубят прекалено много. 

Слънцезащитата е задължителна и за косата

Може и да ви се струва странно, но силните слънчеви лъчи се отразяват и на косата. Препоръчително е винаги да имаме под ръка красив шал, който да играе ролята не само като идеално допълнение към тоалети ни, но и ще предпази косата ни. С помощта на шала осигуряваме не само UV защита, но и естествената хидратация на косата се запазва за по-дълго. 

Носенето на шапка е препоръчително във ветровити дни, тъй като тя ще предпази косата от заплитане.

Колко често трябва да мием косата през лятото?

Тук е мястото да отбележим, че графикът може да варира според климата и ежедневието ни. Например, ако сме на морето, то тогава миенето на косата неминуемо се случва много по-често. И все пак специалистите съветват да не прекаляваме именно през топлите месеци, тъй като можем да я пресушим допълнително.

Изборът на шампоан в никакъв случай не бива да се пренебрегва. Именно от него зависи дали ще даде на косата ни хидратацията, от която се нуждае. Възстановяващият шампоан Pantene Prov-V Repair & Protect е чудесен избор за ежедневна употреба, защото измива нежно, намалява признаците на увреждане и придава мекота и блясък. Освен това той образува защитен слой върху косата, като по този начин намалява цъфтящите краища и възвръща силата ѝ. 

Стъпката, която най-често пренебрегваме

Използвате ли балсам? Може би много от вас пропускат тази стъпка, тъй като използват маска. Истината е, че двата продукта не са взаимозаменяеми. Балсамът отговаря за придаването на мекота и предотвратява наелектризирането. Горещо ви съветваме да използвате балсам през лятото, тъй като той ще спомогне за запазването на косата здрава.

Pantene Pro-V Repair & Protect балсам за увредена коса съдържа подхранващи съставки, които подхранват в дълбочина и се борят със следите от увреждане. Ако имате мазен скалп, е най-добре да нанесете балсама само върху дължините и да го отмиете обилно с вода след 2-3 минути.

Ако пък се нуждаете от още по-силно възстановяване, което да бъде видимо само за няколко минути, от Pantene създадоха Pro-V Repair & Protect 3 Minute Miracle. Балсамът прониква мигновено в дълбочина, като възстановява хидратацията, трансформира косата и елиминира следите, причинени от топлината. 

Водните емоции и ефектът им върху косата

Има ли нещо по-приятно от това да се разхладиш в морето или басейна в горещ ден? Да, усещането е прекрасно, но не и за косата ни. Ще ви издадем един трик - преди да се отдадете на водни приключения, намокрете косата с вода - по този начин ще я предпазите от солта и хлора, които я увреждат.

Може сами да направим хидратираща смес, която да пръскаме винаги, когато усетим, че косата ни е "жадна". Необходими са ни само вода, сок от алое вера и масло от авокадо. 

Интензивна грижа за всеки тип коса

През топлите месеци от годината косата ни става доста по-капризна и увредена. Без съмнение това е моментът, когато трябва да ѝ обърнем специално внимание и да я подхраним. Маската Pantene Pro-V Repair & Protect възстановява косата, връща силата ѝ и възстановява следите от увреждане. 

Кажете "НЕ" на сешоара, пресата и машата

Всяка от нас е свикнала да използва определени уреди, за да бъде прическата ни винаги красива. А забелязали ли сте, че след пресата косата не е толкова бляскава? Всеки сешоар, преса и маша отнема от влагата в косата, което причинява допълнително изсушаване, най-вече през лятото. 

Най-добре е да ограничим до минимум използването на подобни уреди, но ще се съгласите, че понякога това е невъзможно. В такива ситуации е най-добре да подхраним и защитим косата преди използването на тези уреди.

Сухото възстановяващо олио с кератин и витамин Е Pantene Pro-V Repair & Protect се нанася върху влажна коса и не се отмива. Основната му функция е да предпази косата от дехидратация и увреждане. Формулата е много лека, което означава, че се абсорбира веднага и не утежнява косата. 

Специална грижа навсякъде и по всяко време

Лятото е време за дълги пътешествия и в багажи ни няма място за всички обемисти продукти. Точно в такива ситуации можем да сеPro-V Rescue Shots възстановяващи ампули доверим на . Размерът им е изключително удобен и те се побират във всеки джоб и несесер. 

А какво отличава тези ампули от останалите? Витамините и антиоксидантите проникват дълбоко в косъма, като възстановяват блясъка, здравината и хидратацията. Липидите се грижат за подсилване структурата на косъма. 

Съдържанието на ампулата се нанася на мокра коса за 1 минута и след това обилно се изплаква. А резултатите са видими незабавно.

Високите температури и външните влияния са сред най-честите причини за дехидратация и влошено състояние на косата. Серията на Pantene Prov-V Repair & Protect е фокусирана върху увредената коса, загубила блясъка и здравината си. С нейна помощ можем да се радваме на красиви прически дори в най-горещите дни.