По този начин веригата благодари на част от своите клиенти, че с всяка своя покупка помагат за по-добрия начин на живот

14 май 2019 г., гр. София. С това веригата даде символичен старт на третото издание на най-голямата социално отговорна инициатива „Ти и Lidl за по-добър живот“, която ще се проведе в периода 13 май – 10 юни. В този период Лидл България ще дарява по 3 стотинки на всеки касов бон за подкрепа на обществено значими проекти. Партньори на инициативата са Фондация Работилница за граждански инициативи и Български дарителски форум.

Гражданските организации от цялата страна могат да кандидатстват до 30 юни 2019 г. в следните 4 области: образование, околна среда, култура и историческо наследство, активен начин на живот. Максималният размер на финансиране е до 10 000 лв. Пълната информация за подаване на кандидатурите е публикувана на www.lidl.bg/ti.

Стартът на инициативата беше даден чрез раздаване на специален пътеводител на реализираните 51 проекта до момента. Така Lidl лично благодари на част от своите клиенти, които имат ключов принос за събирането на този фонд.

„Благодарение на нашите клиенти за две години доказахме колко успешна може да бъде формула: „заедно правим добро – ти пазаруваш – ние даряваме по 3 стотинки“. С над 390 000 лв. дарен фонд до момента финансирахме 51 проекта в 27 населени места в страната. В специален пътеводител, който създадохме обобщихме всички проекти от двете издания на инициативата, като сред тях има дигитализиране на музеи, изграждане на пространства за спорт и активен начин на живот, развиване на умения за предприемачество и комуникация, изграждане на разбиране и толерантност към уязвими групи от обществото и много друго“, споделя Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.